Volkswagen va prezenta în ianuarie conceptul unui crossover mai mare decât Touareg

de Sebastian Toma
Marti, 09.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen va prezenta la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie a anului viitor un concept care va prefigura viitorul crossover al mărcii, aşteptat să fie mai mare decât Touareg, modelul urmând să devină ofere şapte locuri la bord.

Volkswagen va aduce în standul său de la ediţia 2015 a Salonului Auto de la Detroit, programat pentru luna ianuarie, un nou concept al crossoverului său cu şapte locuri, titrează Reuters. Potrivit primelor informaţii, exponatul va fi în configuraţia cu cinci locuri, dar modelul de serie va avea şi variante cu şapte locuri şi va debuta la finele anului 2017. Viitorul crossover de la Volkswagen va fi construit de uzina mărcii din Chattanooga (SUA) şi va deveni fratele mai mare al lui Touareg. Ultimul concept care ilustra viitorul estetic al acestui model era CrossBlue Concept, expus la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Detroit.

Lansarea unui crossover cu şapte locuri în gama Volkswagen are rolul de a mări portofoliul constructorului german şi de a atinge noi segmente de piaţă pe care marca din Wolfsburg nu era încă prezentă. Noul model de la Volkswagen ar putea fi comercializat doar pe piaţa din SUA, unde este dorit un crossover de aproape cinci metri lungime, aşa cum este previzionat să fie fratele mai mare al lui Touareg, dar reprezentanţii mărcii nu au specificat dacă se vor concentra doar pe această piaţă în ceea ce priveşte noua adăugire a gamei. În orice caz, posibilitatea introducerii viitorului crossover pe piaţa de pe Bătrânul Continent nu este exclusă.

Crossoverul expus în 2014 la Detroit avea o configuraţie de 2+2+2 locuri, dar versiunea de serie va avea trei locuri pe a doua banchetă pentru a totaliza şapte locuri.

Urmareste Automarket
Conceptul CrossBlue, care prefigura design-ul viitorului crossover cu şapte locuri de la Volkswagen, era construit pe platforma MQB, dar cei de la Volkswagen nu au confirmat că vor utiliza această platformă tehnică şi pentru viitorul lor crossover cu şapte locuri.
Pe lângă noul lor crossover, cei de la Volkswagen vor lansa mai multe modele pentru a-şi creşte vânzările pe piaţa din SUA, a doua cea mai mare piaţă auto la nivel global. Nemţii au realizat vânzări de aproape 600.000 de unităţi pe piaţa din Statele Unite ale Americii, dar vor să atingă 800.000 de unităţi

Via Reuters

Comentarii (9)

  • Si nu e Q7 cu sigla de ve ve si nici nu au mancat usturoi...
    5 11
  • eu vad in poze 6 locuri nu 7... na, pozele de concept.
    p.s. plansa centrala arata bine... tot in forma de concept
    1 6
  • andy.s
    AAA +
    3 8
  • andy.s
    Nota 10
    6 7
  • mishazaitev
    Avand in vedere locul in care va fi expus conceptul respectiv, e lesne de ghicit piata careia modelul de serie, daca va exista, urmeaza sa i se adreseze.
    6 2
  • Vasilica
    E clar pentru ghiolbani si ciobani + melteni, va prinde bine de tot la noi asta, luata de la o batuta din Germania cu care mergea la supermarket duminica, 50k de km a bord.
    11 3
  • Andrey
    Daca si Touaregul e crossover atunci Tiguan ce mai e? Compacta?
    4 7
  • pentru potentialii cumparatori; https://www.youtube.com/watch?v=Prvu4RifEQ0
    1 0
  • redalert
    În fotografiile în care apare pavilionul se observă găurile pentru prins turela ceea ce arată că nemţii se înarmează pe ascuns. Şi la următorul face lift se va vedea că-i şi amfibie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru