Volkswagen CrossBlue - conceptul care anunţă un SUV cu 7 locuri

de Bogdan Mirică
Luni, 14.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit conceptul CrossCoupe, promotorul unui viitor model de serie poziţionat între Tiguan şi Touareg, cu 7 locuri disponibile în standard.

Volkswagen profită de ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Detroit pentru a introduce conceptul CrossBlue, anticipat încă de acum doi ani de presa de specialitate. Conceptul anticipează un viitor model de serie poziţionat între Tiguan şi Touareg, capabil să transporte chiar şi şapte pasageri.

Creat special pentru piaţa nord-americană, mai exact pentru SUA şi Canada, conceptul a fost dezvoltat pe baza platformei modulare MQB, din ce în ce mai populară în gama modelelor din grupul Volkswagen.

Deşi germanii îl aşează între cele două SUV-uri ale mărcii, conceptul CrossBlue propune dimensiuni atipice pentru un model care se vrea în acest segment intermediar. Asta pentru că el este chiar mai lung decât Touareg, care măsoară 4795 mm lungime. Lungimea lui CrossBlue este de 4986 mm, lăţimea are 2014 mm, iar înălţimea ajunge la 1732 mm.

Esential 305 cai putere oferă noul VW CrossBlue.
700 Nm oferă conceptul VW CRossBlue, dezvăluit la Detroit.
4926 de mm măsoară noul concept CrossBlue.
4795 mm măsoară actualul Touareg.
Deşi conceptul vine cu o configuraţie 2+2+2 a scaunelor, oferind în total doar 6 locuri, VW susţine că versiunea de serie va dispune de 7 locuri.
Bazându-se pe această afirmaţie, mai multe surse vorbesc chiar despre o variantă cu 7 locuri a actualului Touareg.

Noul CrossBlue se foloseşte de serviciile unui tren de propulsie hibrid, ce include un diesel TDI Clean Diesel. Unitatea cu ardere internă livrează 190 de cai putere şi este asistată de două motoare electrice, unul de 54 de cai, poziţionat pe axa faţă, şi unul de 114 cai, amplasat pe puntea spate.

Ansamblul de propulsie este completat de o baterie litiu-ion de 9.8 kWh, de o transmisie DSG cu şapte rapoarte şi de o tracţiune integrală. Când bateria este încărcată, ea poate asigura o propulsie pur electrică pe o distanţă de 22 de kilometri. Autonomia totală ajunge însă la 1064 kilometri.

Resursele celor trei unităţi de propulsie generează o putere totală de 305 cai şi un cuplu motor de 700 Nm. Adică suficient pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 7 secunde şi pentru a atinge o viteză maximă de 204 km/h. În modul electric, viteza maximă este limitată la doar 120 km/h.

Comentarii (21)

  • Da...sigur... Rezolva ce au rezolvat si cu Phaeton...
    Sau, mai stii?...
    12 18
  • ????????//
    cum adica ,intre tuareg si tiguan?asta mi se pare mai mare decat tuareg...undeva....concurent cu....toyota land cruser...modelu ala mai mare...
    19 0
  • De ce oare am impresia ca ma uit la Jeep Grand Cherokee ???
    21 23
  • Wow!!!

    Design-ul mi se pare foarte bine inchegat. Un SUV frumos proportionat, cu linii masculine si moderne. Configuratia cu 6-7 locuri probabil poate fi aleasa de client la fel ca la Ford Freestyle/Flex.

    Combinatia diesel + electric mi se pare perfecta pentru un hibrid. Mult mai economa si mai eficace decat variantele pe benzina. Autonomia de ~1000 km e de nota 10 deasemenea.

    SUV-ul asta il vad ca un raspuns direct la adresa lui Mercedes GL care anul trecut a vandut de-a rupt in America de Nord. Bineinteles ca pretul va fi unul mai mic si va fi un SUV accesibil unui numar mai mare de clienti. Putinele diferentieri pe care le mai vad fata de GL sunt luxul interior si probabil tinuta de drum, izolarea fonica. Ca si practicalitate insa au nimerit-o foarte bine.

    Ramane de vazut unde o vor produce, in Mexic sau in Chatanooga, Tennessee. Zic asta pentru ca mi se pare gandit pentru piata Nord Americana. Toate modelele produse de VW in Mexico la inaugurarea fabricii au avut probleme de tot felul. VW Jetta e un caz clasic. De la a doua generatie insa au reusit sa puna la punct lucrurile admirabil si astazi sunt intre fruntasi. Probabil asa va fi si cu modelul asta. Oricum, abia astept sa-l vad pe strada.
    15 11
  • Linia laterala este identica cu cea a lui Jeep G.Cherokee.
    7 7
  • marius
    Matematica :
    190 CP interni cu 54 cai electrici fata si cu 114 cai electrici spate =?
    la mine rezulta 358 CP la voi 305 CP. Matematica asta, bat-o vina !
    3 10
  • iata asta ar fi ceva frumos, se indreapta inainte bine VW. Cind vad ca scote cite un model nou pot spune ca ma bucura cu ceva iar cind umbla cu un model ani dea rindul si-l intoarce de fiece data in cite-o pozitie noua si-i mai intorce ceva pedos si zic ca "vin cu inovatii... ceva nou" , insa ca atare e acelas model, apai ma scote din sarite ca mi-au mozolit ochii si urechile cu golful lor! P.S. modelul e peste celelalte SUV-ri ale lor cu toate ca are ceva cu citeceva din alte modele al altor marci (are ceva cu Jeep G_Cherok, X5) insa oricum au al lor ceva original si frumos cum sint farurile fata si spate, acele "UU" al farilor si acele 2 linii orizontale ( care le-a venit ideia si celor de la Sandero).
    10 7
  • Din cate stiu Grupul Chrysler a fost preluat de Fiat, nu de VW.
    Daca ma uit la poze vad un Jeep Grand Cheeroke cu sigla de VW..
    Urat...urat din partea nemtilor.
    20 25
  • Plagiatori jalnici..

    Au copiat Jeep Grand Cherocke

    Nui nimic, prin 2023 cocalarii bistriteni si giurgiuveni or sa cumpere fumegatoare din astea cu volan pe dreapta si nr de BG
    12 15
  • sunt cam 6 ele asa...nu 7.
    6 1
  • andy.s
    Arata foarte bine si foarte frumos fantastic Volkswagen Cross Blue !
    13 8
  • @Automarket: poate imi spuneti si mie de ce mi-ati ascuns comentariul...
    4 8
  • Caii putere de la diesel si electric nu se aduna direct, sunt niste chestii matematice si fizice in spatele acestor calcule. Daca dieselul are 100 de cai si motorul electric are tot 100, totalul nu va da 200 ci mai putin.
    6 1
  • Jeep-VW
    eu cred ca multi vorbesc aiurea, inssa partea buna e ca masina e foarte OK ramine de vazut pretul. Cred ca va fi ceva bun. Eu personal pot spune ca mi-a captat toata atentia si deschid aceasta pagina tot mai des, asta ar insemna ca min. 50% din cei ce au deschis aici au mai facut-o si tot asa cei care o vad si-n alte surse. Se vede ca atrage interesul! Succes, si nu uitati de pret sa-l puneti nu prea mare!
    12 0
  • Pare sa fie o simpla reincarnare a lui Audi Q7. Asta daca ne luam doar dupa forme...
    1 9
  • @Mircea1388

    Cum de ce ti-au ascuns comentariul? Pentru ca ai luat foarte multe voturi negative de la VAG-isti! Nu stiai? Sa fereasca doamne-doamne sa spui ceva despre o masina germana ca ti se urca toata ghertoimea romana in cap! Ca daca ordinea si civilizatia germana ne displac profund, ne-am facut o pasiune din masinile germane si din tehnicile gestapoviste de baga pumnul in gura oricui are alta opinie decat noi!
    4 13
  • @Misa:
    Culmea e ca sunt fost posesor de VW si chiar mi se par niste masini reusite cele din grupul VAG (pentru clientii care prefera un design oarecum clasic), dar asta nu ma opreste in a fi obiectiv...

    Nu am zis nimic de rau, doar faceam o comparatie intre linii.

    Mai mult decat atat, imi place linia Grand Cherokee-ului (mi se pare cea mai reusita dintre generatiile de GC), si implicit imi place si linia acestui concept VW. Dar nu se poate sa nu remarci asemanarea...
    3 1
  • andy.s
    arati bine aolkswagen cross blue rupe tot !!!
    6 3
  • MQB asta nu e platforma lui Golf?
    1 6
  • @Mircea1380

    Si eu sunt fost posesor de VW numai ca, spre deosebire de tine, mi s-a luat de asa zisa fiabilitate germana. De fapt cred ca 90% din cei care mai cred in mitul asta sunt ori oameni care si-au dorit o masina germana atat de mult incat, acum cand o au nu-i mai recunosc de bucurie defectele, ori oameni care isi doresc atat de mult o masina germana incat nimeni si nimic nu-i poate trezi din visare.
    2 7
  • dragos
    @ztele:o platforma daca e exceptionala si MQB e exceptionala,poate fi folosita fara probleme la mai multe modele,iar pentru @Misa:iti garantez ca ai avut ghinion cu masina,sigur ai prins un second forjat,te asigur ca VW are cea mai buna fiabilitate de pe piata.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru