Raikkonen a testat un Peugeot 908 pentru Le Mans

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.08.2011
Kimi Raikkonen a testat miercuri în Spania un prototip Peugeot 908 cu care constructorul francez concureaza în celebra cursă de anduranţă de la Le Mans.

Kimi Raikkonen a participat în această săptămână la o sesiune de teste efectuată de Peugeot cu prototipul 908 pentru Le Mans Series pe circuitul Aragon din Spania.

Alături de piloţii obişnuiţi ai echipei, Stephane Sarrazin, Franck Montagny, Alexander Wurz şi Simon Pagenaud, finlandezul a parcurs 35 de tururi şi a oferit feedback inginerilor privind potenţialul de dezvoltare al maşinii. "M-am bucurat de testul cu Peugeot. 908 este o maşină cu adevărat plăcut de pilotat", a declarat fostul campion mondial al Formulei 1 la sfârşitul testelor.

Oficialii Peugeot s-au declarat încântaţi de rezultatul testului inedit pe care l-a avut Raikkonen la volanul maşinii, mai ales că acesta a fost la prima experienţă de acest gen. "Kimi a sosit marţi seară pentru a se întâlni cu echipa şi pentru a-şi pregăti locul în maşină. S-a adaptat foarte rapid la maşină şi ne-a oferit un feedback tehnic valoros. Întotdeauna este foarte interesant să obţii informaţii de la piloţi precum Raikkonen", a precizat Pascal Dimitri, managerul echipei Peugeot Sport.

Presa internaţională speculează că testul a reprezentat şi o evaluare pentru un contract cu Peugeot pentru ediţia de anul viitor a cursei de 24 de ore de la Le Mans, însă reprezentaţii constructorului francez susţin că nu există nicio decizie în acest sens.

"Iniţial, testul a fost plănuit de mult timp pentru a pregăti restul sezonului, în cadrul căruia i-am permis lui Kimi să descopere 908.

Până astăzi nu am programat sau plănuit nimic pentru viitor", a explicat Olivier Quesnel, directorul Peugeot Sport.

Via | Peugeot

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru