Acordul pentru reducerea costurilor în F1 ar putea fi gestionat de FIA

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.11.2011
Restricţiile de costuri stabilite de comun acord de echipe ar putea fi gestionate de FIA sau de o companie externă de audit, pentru ca viitorul FOTA să nu fie pus în pericol.

Ferrari şi Red Bull Racing au avertizat recent că divergenţele cu privire la Resource Restriction Agreement (RRA), acordul privind reducerea costurilor în Formula 1, ar putea conduce la destrămarea Formula One Teams' Association (FOTA), în cazul în care negocierile programate pentru acest weekend la Abu Dhabi nu vor avea niciun rezultat.

Pentru a evita un asemenea deznodământ, Ross Brawn, unul dintre cei mai respectaţi directori tehnici din paddock, propune ca RRA să fie administrat direct de FIA sau de o companie de audit, mai ales că problema este strict de ordin contabil.

"Poate că FOTA ar trebui să se gândească la ce are mai bun şi poate că atunci când intrăm în dezbateri care au un efect asupra competitivităţii unei echipe este o zonă delicată pentru FOTA. Dacă există o dezbatere despre resurse, oameni, bani şi toate celelalte, mă gândesc dacă FOTA este arena potrivită. Mă întreb dacă nu cumva FOTA are nevoie de un nou rol prin care RRA să fie exclus din asta şi să devină doar o înţelegere între echipe.

Nu vreau ca FOTA să sufere din cauza neînţelegerilor privind RRA. Trebuie să separăm aceste lucruri", a declarat directorul tehnic al echipei Mercedes GP.

La rândul său, Horner a avertizat că echipele trebuie să definească clar statutul FOTA, însă insistă că discuţiile trebuie să aibă în mod obligatoriu un caracter privat.

"Cred că este important ca echipele să ajungă la un numitor comun. Probabil că intrăm prea mult în detalii şi este important să găsim o soluţie viabilă care să fie transparentă şi corectă şi să mergem mai departe. Viitorul FOTA trebuie discutat în spatele uşilor închise pentru a afla obiectivele sale", a precizat britanicul.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru