Alain Prost va concura în Race of Champions 2010

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Alain Prost a confirmat că va participa la ediţia din acest an a competiţiei Race of Champons.

Cvadruplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost a anunţat miercuri că va participa în premieră în acest an la celebrul eveniment sportiv Race of Champions.

Francezul a dezvăluit că şi-a dorit de mult timp să participe în această competiţie, însă până acum nu a putut face acest lucru din cauza obligaţiilor contractuale de a concura în Andros Trophy cu modelul Dacia Duster.

"Sunt foarte fericit să pot participa în sfârşit la Race of Champions. În trecut, data a coincis întotdeauna cu alte evenimente precum Andros Trophy, dar în acest an există în sfârşit o perioadă liberă. Va fi o plăcere absolută să concurez alături de piloţi grozavi din diferite discipline şi generaţii şi aştept cu nerăbdare această experienţă", a declarat Prost.

La rândul său, Fredrik Johnsson, şeful competiţiei Race of Champions, şi-a exprimat mulţumirea pentru decizia luată de fostul star al Formulei 1.

"Suntem încântaţi că Prost va debuta în Race of Champions în luna noiembrie.

Este una dintre legendele sporturilor cu motor, aşa că prima sa apariţie este aşteptată cu nerăbdare", a declarat Johnsson.

Prost a câştigat titlul mondial în Formula 1 în sezoanele 1985, 1986, 1989 (toate trei cu McLaren) şi 1993 (Williams). În ultimii ani, francezul a câştigat două titluri consecutive în competiţia Andros Trophy în 2007 şi 2008.

Race of Champions este o competiţie fondată în 1988 ce reuneşte la start cei mai buni piloţi din toate ramurile sporturilor cu motor. Competiţia se desfăşoară pe un circuit cu două trsee paralele care se intersectează, iar piloţii au la dispoziţie mai multe tipuri de maşini. Ediţia din acest an a Cursei Campionilor va avea loc în perioada 27-28 noiembrie în oraşul german Dusseldorf, iar printre primii piloţi participanţi se număra septuplul campion mondial Michael Schumacher şi Sebastian Vettel.

Via | Race of Champions

Comentarii (1)

  • frumos
    sa nu vina si Damon hill ca il linseaza nemtii
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru