Aldo Costa: "Nu am putut refuza oferta de la Mercedes GP"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.10.2011
Aldo Costa a explicat motivele pentru care nu a putut refuza oferta primită de la Mercedes GP şi a dezvăluit principalele atribuţii pe care le va avea la echipa lui Ross Brawn.

Mercedes GP a anunţat vineri întărirea departamentului tehnic prin recrutarea lui Aldo Costa, fostul director tehnic al Scuderiei Ferrari.

Italianul a dezvăluit că a fost ofertat de Mercedes prin Ross Brawn imediat după plecarea de la echipă în luna iulie şi că nu a putut rezista tentaţiei de reface echipa cu britanicul de la Ferrari.

"Sunt entuziasmat. Mercedes vrea să aibă succes şi această filosofie se potriveşte cu ambiţiile şi caracterul meu. Odată ce am terminat cu Ferrari în iulie, am vorbit cu Brawn. Doar câteva cuvinte cu Brawn au fost suficiente pentru a ne da seama că suntem pe aceeaşi lungime de unda ca întotdeauna. Am luat în considerare posibilitatea de a face altceva în afara curselor, dar posibilitatea de a reveni cu o echipă mare ca Mercedes m-a tras înapoi", a declarat el pentru Gazzetta dello Sport.

Costa va fi şeful inginerilor de cursă din cadrul echipei Mercedes GP, însă spre deosebire de fostul său rol de la Ferrari nu va fi prezent la curse.

"Voi fi şeful inginerilor şi voi conduce echipa care se va ocupa de designul şi dezvoltarea monopostului.

Voi avea grijă şi de tehnicienii tineri. Este un job exclusiv de design, nu voi merge la circuit, seamănă cu ce am făcut la Ferrari înainte de a deveni director tehnic", a mai precizat el.

Pe lângă Costa, Mercedes GP l-a recrutat şi pe Geoff Willis, care va ocupa funcţia de director de tehnologie.

Via | F1Times

Comentarii (1)

  • @popa
    Si acum ar trebui sa apara POPA iarasi sa ne tina o predica despre ce a facit aldo costa la Ferarri!Popa,ai cuvantul!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru