Alonso nu este îngrijorat de debutul modest al monopostului McLaren

de Daniel Popescu
Luni, 02.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso susţine că se aştepta ca prima zi de teste de la Jerez să fie una cu defecţiuni tehnice pentru motorul Honda care echipează monopostul McLaren.

A fost un start lent, aşa cum ştiam că va fi.

Fernando Alonso
Pilot McLaren
Fernando Alonso a parcurs doar şase tururi la cel de-al doilea său debut pentru McLaren în cadrul primei zile de teste de pe circuitul de la Jerez.

Dublul campion mondial a fost nevoit să petreacă timp preţios în garaj din cauza unor defecţiuni electrice şi la sistemele de control ale motorului furnizat de Honda, despre care japonezii afirmă că au fost remediate. "Le-am rezolvat deja. Am descoperit ce s-a întâmplat, iar în noaptea de luni duminică spre luni am schimbat ceva, aşa că luni va fi mai bine", a explicat Yasuhisa Arai, şeful de motorsport al Honda.

La rândul său, Alonso a afirmat că nu este îngrijorat de situaţia creată, în special pentru că este abia prima zi de teste cu noul motor. "A fost un start lent, aşa cum ştiam că va fi. Am văzut anul trecut cât de dificil a fost pentru toate echipele să parcurgă tururi. Este o tehnolgie complexă şi avem nevoie de timp.

Avem multe lucruri de învăţat", a explicat el.

Programul celorlalte echipe

▶ Ferrari (Sebastian Vettel) - echipa s-a concentrat pe verificarea sistemelor, iar Vettel a lucrat la setările monopostului, însă programul a fost întrerupt parţial de o defecţiune la telemetrie.

▶ Red Bull Racing (Daniel Ricciardo) - australianul a parcurs doar 35 de tururi din cauza unor probleme la sistemul de control pentru frâne, în urma cărora un fum destul de gros a ieşit din spatele monopostului său. Spre finalul zilei, a pornit o alarmă pentru motor, iar echipa a avut nevoie de timp pentru a investiga cauzele apariţiei acesteia.

▶ Mercedes (Nico Rosberg) - germanul a parcurs un număr impresionant de tururi (157) , iar echipa s-a concentrat pe stinturi lungi şi simularea opririlor la boxe, fără să întâmpine defecţiuni tehnice.

▶ Williams (Valtteri Bottas) - sesiunea de teste a început lent pentru Williams din cauza necesităţii de a verifica sistemele, însă ulterior ziua a decurs fără incidente.

Echipa şi-a concentrat atenţia pe verificarea noilor componente şi sisteme.

▶ Sauber (Marcus Ericsson) - elveţienii au trecut rapid peste verificarea sistemelor şi au analizat inclusiv comportamentul pneurilor înainte de a efectua câteva stinturi lungi. Pauzele mai lungi de pe parcursul zilei au fost dedicate unor evaluări de rutină.

▶ Toro Rosso (Carlos Sainz Jr) - a doua echipă Red Bull s-a concentrat pe verificarea sistemelor, însă spre finalul zilei a întâmpinat o defecţiune tehnică despre care oficialii echipei nu au intrat în detalii. Cert este că Sainz Jr s-a oprit pe circuit.

▶ Lotus (Pastor Maldonado) - echipa nu a parcurs niciun tur, întrucât monopostul a ajuns abia spre seară pe circuit.

Teste Jerez:

▶ Avancronica sesiunii de teste
▶ Cronica primei zile de teste
▶ Rezumatul primei zile de teste
▶ Prima zi de teste în 10 imagini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru