Alonso, tentat să sacrifice ritmul de cursă pentru o clasare mai bună pe grilă

de Daniel Popescu
Sambata, 27.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso a sugerat că va sacrifica parţial ritmul de cursă pentru a avea un monopost Ferrari mai bine pregătit pentru calificări, întrucât acestea sunt cruciale la Hungaroring.

Este extrem de important să pleci din frunte şi din acest motiv cred că toată lumea va încerca să optimizeze monoposturile pentru calificări.

Fernando Alonso
Pilot Ferrari
Ferrari nu a obţinut performanţe majore în calificări în acest sezon, iar din acest motiv ritmul mai bun de cursă nu a fost suficient pentru a lupta cu regularitate pentru victorie.

Fernando Alonso este conştient de acest lucru şi este pregătit să accepte un compromis care să-i ofere un rezultat mai bun în calificările de la Hungaroring, acolo unde depăşirile sunt dificile, astfel că poziţia pe grilă şi startul joacă un rol crucial.

"Pentru a obţine un avantaj în faţa rivalilor noştri, trebuie să înţelegem pneurile cât mai bine şi mai rapid posibil. Aici, mai mult decât pe alte circuite, este extrem de important să pleci din frunte şi din acest motiv cred că toată lumea va încerca să optimizeze monoposturile pentru calificări, chiar dacă asta înseamnă să sacrifici o parte din ritmul de cursă", a declarat dublul campion mondial.

Obiectivul este să-l învingem pe Vettel în fiecare cursă.

Nu contează că este vorba despre prezent, despre startul sezonului sau de cursele de după pauză de vară.

Kimi Raikkonen
Pilot Lotus
Declaraţiile sale vin la scurt timp după ce afirmase că este esenţial să termine cursa din Ungaria în faţa rivalului său Sebastian Vettel, însă germanul a dominat autoritar antrenamentele şi se anunţă principalul favorit la victorie. Într-o situaţie asemănătoare cu Alonso se regăseşte şi Kimi Raikkonen, însă pilotul echipei Lotus nu pare să acorde o atenţie specială duelului cu Vettel.

"Obiectivul este să-l învingem pe Vettel în fiecare cursă. Nu contează că este vorba despre prezent, despre startul sezonului sau de cursele de după pauză de vară. Dacă nu putem să reuşim asta este, încercam întotdeauna să dăm tot ce avem mai bun şi sper să îmbunătăţim şi să ne apropiem. Dar mai este o jumătate de sezon şi orice se poate întâmpla", a precizat finlandezul.

Via ESPNF1, ESPNF1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru