Analiza: Cum arata grila de start dupa testele de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.03.2009
Revista britanica Autosport a publicat o analiza care demonstreaza ca Brawn GP este cu un pas inaintea tuturor celorlalte echipe, in timp ce Toyota are abilitatea de a lupta pentru locul 2.

Timpii efectivi realizati pe circuit in cadrul testelor din aceasta iarna au un anumit grad de subiectivitate, datorita faptului ca echipele lucreaza la diversi parametri ai monoposturilor sau testeaza noi componente aflate in plin stadiu de dezvoltare.

In plus, echipele au testat la Barcelona pe parcursul saptamanii trecute cu ambii piloti titulari, ceea ce face ca diferentele dintre acestia sa capete o importanta majora.

Pentru ca relevanta timpilor din teste sa fie cat mai buna, publicatia Autosport a initiat o analiza prin care a studiat timpii realizati de piloti pe parcursul stint-urilor lungi, acesti timpi fiind ulterior corectati cu ajutorul unor factori precum degradarea pneurilor sau conditiile meteo.

Astfel, sursa mentionata considera ca, din acest punct de vedere, Brawn GP este liderul grilei de start, in timp ce McLaren Mercedes incheie plutonul la o diferenta de 1.8 secunde. In plus, datele prezentate de Autosport releva faptul ca Toyota si BMW-Sauber sunt in prezent principalii adversari ai echipei lui Ross Brawn, in timp ce Ferrari ocupa doar locul 4 in top.

Iata cum arata grila de start in functie de timpii obtinuti in testele de la Barcelona in cadrul stint-urilor lungi:

 Loc  Echipa  Diferenta
 1  Brawn GP  
 2  Toyota  0.481
 3  BMW-Sauber  0.506
 4  Ferrari  0.7385
 5  Renault  0.9965
 6  Williams  1.2605
 7  Red Bull  1.318
 8  Toro Rosso  1.5525
 9  Force India  1.7155
 10  McLaren  1.7795

 

Pe de alta parte, Autosport a realizat si analiza celor mai buni timpi ai echipelor participante la test, clasamentul modificandu-se in mare masura datorita faptului ca unele echipe au utilizat la un moment dat foarte putina benzina.

Un astfel de clasament prezinta tot Brawn GP pe primul loc, insa se remarca prezenta echipei Williams la 0.8 secunde de echipa britanica.

Toyota ramane in top chiar si din acest punct de vedere, in timp ce McLaren este cu cateva sutimi de secunda peste campioana mondiala Ferrari.

Pe langa prezenta McLaren la jumatatea grilei, surprinde insa faptul ca BMW-sauber si Renault sunt pozitionate in coada plutonului, fapt putin probabil sa se intample si in timpul sezonului care va incepe la Melbourne.

Iata cum arata grila de start in functie de cei mai buni timpi realizati de fiecare echipa in cadrul testelor de la Barcelona de saptamana trecuta:

 Loc  Echipa  Diferenta
 1  Brawn GP  
 2  Williams  0.8045
 3  Toyota  0.885
 4  Red Bull  1.049
 5  McLaren  1.276
 6  Ferrari  1.285
 7  BMW-Sauber  1.42
 8  Toro Rosso  1.5965
 9  Renault  1.9745
 10  Force India  2.085

 

Rezultatele promitatoare inregistrate de Brawn GP si Toyota in cadrul acestei sesiuni de teste sunt confirmate si de analiza realizata de Automarket la finalul saptamanii trecuta.

Aceste analize au fost realizate exclusiv pe baza rezultatelor inregistrate la Barcelona.

O analiza completa a testelor de la Jerez din aceasta saptamana va fi realizata de Automarket vineri, odata cu incheierea ultimei zile de teste dinainte de inceperea noului sezon competitional.

Via | Autosport

Comentarii (3)

  • ...
    sunt foarte curios de analiza completa a testelor de la Jerez . Nakajima a coborat deja de pragul de 1.17.84 obtinut de Button : 1. K. Nakajima Williams FW31 1:17.494 81
    2. H. Kovalainen McLaren MP4-24 1:17.933 +0.439 73
    0 0
  • Pentru ce analize?
    A ramas aproximativ doar saptamana pana la primele antrenamente libere. Ce va mai chinuiti sa faceti aceste analize? :)Doar echipele nu stau pe loc nici acum
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Grila
    Interesant este ca Ferrari este cea mai avantajata de ambele grile pentru ca pozitia ei este una medie. Ceea ce o face ori sa fie mai echilibrata ori pur si simplu mai aproape de forma reala.

    Restul sunt cam in pom din diferite motive bine explicate de cele 2 tabele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru