Antrenamente cu bucluc în China: Rosberg şi Raikkonen, cei mai rapizi. Williams şi Renault au suferit probleme din cauza pneurilor

de Daniel Popescu
Vineri, 15.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dominat prima sesiune de antrenamente din China, în care Felipe Massa şi Kevin Magnussen au suferit probleme misterioase la pneuri, iar Ferrari şi-a luat revanşa în a doua sesiune.

Mercedes a început în forţă Marele Premiu al Chinei prin Nico Rosberg, care a fost cronometrat cu 1:38.037 şi a stabilit astfel cel mai bun timp în prima sesiune. Germanul a fost urmat de coechipierul său Lewis Hamilton la numai o zecime de secundă în spate, în timp ce Ferrari şi-a trecut în cont locurile trei şi cinci prin Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen. Între cei doi s-a intercalat Daniel Ricciardo (Red Bull), iar coechipierul său Daniil Kvyat a fost al şaselea.

Sesiunea a fost întreruptă de două ori prin steaguri roşii, a doua oară pentru mai bine de 25 de minute, din cauza unor probleme cu pneurile. Mai întâi, Felipe Massa (Williams) a derapat în virajul 6 după ce pneul stânga-spate s-a desprins de jantă, iar la revenirea pe circuit a suferit o problemă similară.

Urmareste Automarket
Ulterior, Kevin Magnussen a suferit o defecţiune la suspensie şi la acelaşi pneu stânga-spate, în urma căreia sesiunea a fost întreruptă, iar comisarii au căutat diverse resturi de componente pe circuit.
Cauzele problemelor rămân învăluite în mister, întrucât Pirelli a anunţat deja că pneurile nu au avut niciun fel de defecţiune de construcţie.

Cea de-a doua sesiune de antrenamente a fost semnificativ mai calmă, iar de data aceasta Ferrari a reuşit să se impună. Piloţii au parcurs de două ori mai multe tururi pentru a recupera timpul pierdut în prima sesiune, iar Kimi Raikkonen a fost cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:36.896. Finlandezul a fost urmat la numai o zecime în spate de coechipierul său Sebastian Vettel, în timp ce Mercedes s-a mulţumit de această dată doar cu locurile trei şi patru prin Nico Rosberg şi, respectiv, Kimi Raikkonen.

China - Rezultate Antrenamente 1

China - Rezultate Antrenamente 2

Calificările pentru Marele Premiu al Chinei vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 10:00, în timp ce cursa se va desfăşura duminică de la ora 09:00. 

Comentarii (9)

  • In weekend e si cursa de 6h de la Silverstone din Campionatul de Anduranta FIA WEC.
    15 1
  • Bogdan
    Frumoasa performanta lui Raikonen: a ocupat doua pozitii in aceeasi sesiune de antrenamente libere.

    " ... Kimi Raikkonen a fost cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:36.896. Finlandezul a fost urmat la numai o zecime în spate de coechipierul său Sebastian Vettel, în timp ce Mercedes s-a mulţumit de această dată doar cu locurile trei şi patru prin Nico Rosberg şi, respectiv, Kimi Raikkonen"

    Automarket, dati-i inainte tot asa. Tineti sus munca buna.
    24 0
  • gigi k rai
    sunt praf astia cu stirile ,mai ales ca le dau cu incetinatorul ,in 2 saptamani 3 stiri rusine!
    16 1
  • ce vreti mai, reclamale curg, banii vin, se bucura si Daniel de ei, e ocupat
    8 15
  • @ioi fals de la 21:46

    Stiu ca cineva imi poarta sambetele.
    NU mai posta in locul meu, FALSULE!!!
    0 0
  • HAI KIMI
    Am pus Kimi la victorie. Cota 7:1, numarul 7 locul 1. Sper sa tina logica :)
    6 0
  • frumoasa poza cu kimi driftuind.
    sper sa nu-l mai saboteze ferrari, sa ia locul 1 cum merita.
    GO KIMI !
    4 1
  • drifting in f1 si in motorsport in general e un mare no no, pierzi timp astfel
    1 1
  • pai vezi tu, kimi cu drifting ia locul 1, asta inseamna sa fii racer!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru