Avancronică F1 Canada: începe recuperarea lui Hamilton sau își consolidează Vettel poziția de lider?

de Daniel Popescu
Joi, 08.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursa de la Montreal reprezintă oportunitatea perfectă pentru Lewis Hamilton să recupereze parțial cele 25 de puncte care îl separă de Sebastian Vettel în clasamentul general.

Marele Premiu al Canadei aniversează 50 de ani de existență, iar cursa de pe circuitul de la Montreal se anunță una importantă în economia luptei pentru titlul mondial.

Sebastian Vettel are un avans de 25 de puncte în fața lui Lewis Hamilton datorită celor 3 victorii obținute în primele 6 runde, însă rivalul său de la Mercedes are de partea sa cele 5 victorii obținute în Canada de la debutul în Formula 1 din 2007.

Datorită caracterului semipermanent, circuitul de la Montreal are o aderență scăzută și prezintă numeroase provocări, întrucât include și linii drepte lungi, dar și zone de frânare violentă.

Date generale circuit

Pneurile Pirelli

Pentru ediția din acest an, Pirelli a selectat cele mai moi compoziții de pneuri. Astfel, pe parcursul weekendului, piloții vor avea la dispoziție cauciucuri ultrasoft, supersoft și soft, o combinație folosită și la Monaco, Rusia și Australia.

Vremea la Montreal

Vremea va fi capricioasă la Montreal la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri există șanse de ploaie în prima sesiune de antrenamente, iar temperatura maximă a zilei va fi de circa 25 de grade. Sâmbătă, piloții vor avea parte de un cer predominant senin cu 24 de grade Celsius, în timp ce duminica temperatura va crește la 29 de grade. În același timp, cerul va fi mai mult noros și exista șanse pentru o furtună. 

Canada - Program TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 9 iunie 17:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 9 iunie 21:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 10 iunie 17:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 10 iunie 20:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 11 iunie 21:00 Digi Sport, Dolce Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (17)

  • isi consolideaza Raik pozitia de pilot secund
    i-a jumulit pe cei de la Ferrari cand a plecat in WRC, acum il jumulesc ei
    17 15
  • Conferintele pilotilor, care preced cursa din Canada:

    https://www.youtube.com/watch?v=HklqeOl0jFE, https://www.youtube.com/watch?v=_XcJlEMZde4.

    Enjoy :P
    4 1
  • Un fel de Regazzoni dar mai modern :d
    4 4
  • yup, isi munceste Raiku fiecare banut luat de la ei
    7 4
  • In alta ordine de idei, am ramas fara "zidul campionilor".
    6 1
  • S-ar putea spune ca Mercedes dacă nu obțin o victorie prin Hamilton se vor pune intr-o poziție nașpa:)))))) În ceea ce privește lupta pentru titluri
    7 0
  • Pe liniile drepte, Hamilton va avea avantaj.
    3 4
  • andrei
    Daca ploua va castiga Hamilton, e cel mai bun pe ploaie.
    3 14
  • Schumacher e cel mai bun pe ploaie, cand nu se lasa depasit de Alonso (Ungaria 2006) :))
    4 4
  • Daca Hamilton sau oricare alt pilot va fi rapid in Canada, asta nu inseamna ca are sanse mari la victorie. Dovada Button.
    5 0
  • Carlos Sainz e pe lista celor de la Ferari pentru sezonul 2018
    3 3
  • Offtopic.

    Alonso a declarat ca daca McLaren nu castiga pana in Septembrie/Octombrie o sa plece de la echipa si nu va semna pentru 2018.
    7 0
  • serban
    @~
    O să câștige McLaren până în septembrie/octombrie 2030, probabil ! Și atunci, unde pleacă Alonso ? La Ferrari nu are loc pentru că, vorba paddock-ului, "he pissed on them when left" și macaronarii nici nu uită, nici nu iartă, iar cei de la Mercedes, dacă nu vor fi bătuți rău de Ferrari anul acesta, ca să aibă nevoie de schimbări radicale, nu sunt deloc tâmpiți să-și dea singuri foc la valiză cu un duel fratricid, Hamilton-Alonso, de asemenea amploare ! Ar mai rămâne RBR, dar acolo au deja doi piloți ff buni. Părerea mea este că Alonso, de nevoie, va rămâne la McLaren, cu, sau fără Honda.
    6 1
  • Despre Honda se discuta mult in aceste zile, Brown de la McLaren se pare ca a primit acordul proprietarilor McLaren ori pentru a se desprinde de Honda si de a negocia furnizarea unei alte unitati de propulsie ori de a le impune celor de la Honda furnizarea unei noi unitati de propulsie pana in Septembrie, dupa care vor decide ce-i de facut pentru sezonul viitor. De ce spun Septembrie? Pentru ca in August este perioada de pauza pentru echipele din F1, dar cei de la Honda nu trebuie sa ia aceasta pauza.

    Evident punctele de interes sunt simple: Alonso doreste sa plece, a impus o idee simpla dar imposibil de realizat de catre cei de la McLaren, si este evident ca agentul lui este in cautarea de un loc la alte echipe. Ca-i Mercedes, ca-i Ferrari, ca-i Renault, vedem pe parcursul anului, dar cred ca la Ferrari sunt slabe sanse sa fie primit inapoi, nu de alta dar... Marchionne sigur nu-l vrea inapoi.

    Dar pana in Septembrie... se pot intampla multe :P
    7 0
  • Alonso va pleca in Indycar .
    4 4
  • adica Alonso pleaca in divizia B sau C
    3 3
  • alonso, la oi ba baiatule !
    s-au dus cainii cu covrigi in coada cand abandonau contra-candidatii la titlu si te credeai mare pilot !
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru