Avancronica Marelui Premiu al Marii Britanii: Hamilton, favorit în fața lui Bottas să aducă o nouă victorie pentru Mercedes

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Joi, 30.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cursa de duminică de la Silverstone va aduce o nouă confruntare între Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, în contextul în care Mercedes a dominat autoritar etapele din Marea Britanie în ultimii ani.

După o bine-meritată pauză de două săptămâni, Formula 1 începe o nouă serie de trei curse consecutive, dintre care primele două sunt programate pe circuitul de la Silverstone.

După cele trei pole position-uri și trei victorii din Austria și Ungaria, Mercedes este fără îndoială principala favorită la victorie și în Marele Premiu al Marii Britanii.

În plus, echipa germană are de partea sa și statistica de la Silverstone. Mercedes este singura echipă care a plecat din pole position începând din sezonul 2013 și a câștigat de asemenea toate cursele de atunci, cu excepția celei din 2018 când triumful i-a revenit lui Sebastian Vettel.

Nu în ultimul rând, Lewis Hamilton poate obține a șaptea victorie la Silverstone, cu care ar depăși recordul lui Alain Prost pentru cele mai multe victorii pe același circuit.

"Dominația din partea unei singure echipe, indiferent că este vorba despre noi, despre Red Bull în anii 2010 sau Ferrari în anii 2000, este un pic ciudată pentru campionat.

Dar nu depinde de echipa care a făcut pași înainte să fie văzută ca responsabilă pentru faptul că sezonul este previzibil", a declarat recent Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes.

Singura amenințare firavă ar putea veni teoretic din partea celor de la Red Bull, însă circuitul de la Silverstone este unul dintre cele mai rapide din calendarul competițional, o caracteristică ce nu se potrivește monopostului echipei austriece.

Între timp, cei de la Ferrari au făcut o mică schimbare în departamentul tehnic, însă este puțin probabil ca aceasta să aibă efect imediat, în contextul în care regulamentul tehnic va rămâne în mare parte neschimbat până la sfârșitul sezonului 2021.

Cursa de duminică de la Silverstone va fi a patra din acest an într-un sezon care are confirmate până acum 13 curse, după adăugarea unor etape la Nurburgring, Portimao și Imola.

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 31 iulie 13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 31 iulie 17:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 3 sâmbătă, 1 august
13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Calificări sâmbătă, 1 august 16:00 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro
Cursă duminică, 2 august 16:10 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro

Comentarii (5)

  • Pana la urma la ce ora vedem cursa?
    1 0
  • Vyctor7
    Mercedesul roz nu are sanse ?
    1 0
  • Mercedesul Roz
    Cica Perez ar avea covid si nu mai poate participa la curse. Cand o "bucurie" nu vine niciodata singura. Intai ramane fara volan, acum si covid.
    0 0
  • Breaking News, Perez are covid :(
    2 0
  • Am intrebat de ora cursei deorece in articol scrie ora 16, iar in coltul din dreapta-sus a paginii scrie ora 17...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru