Avancronica Marelui Premiu al Spaniei: Verstappen încearcă să rămână în cursa pentru titlu cu o nouă victorie

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Joi, 13.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen va încerca să obțină o nouă victorie în cursa de la Barcelona pentru a rămâne în apropierea lui Lewis Hamilton în clasamentul general. Mercedes este însă mare favorită la un nou succes.

După cele două curse de la Silverstone, comunitatea Formulei 1 se îndreaptă acum spre Spania, care va găzdui la sfârșitul acestei săptămâni cursa de la Barcelona.

În ultimele zile, desfășurarea cursei a fost incertă din cauza creșterii numărului de cazuri de infecții cu coronavirus din această țară, însă în cele din urmă situația s-a clarificat.

După victoria surprinzătoare de săptămâna trecută, Max Verstappen speră să-și treacă în cont un nou succes prin care să reducă diferența de 30 de puncte care îl separă de liderul Lewis Hamilton.

Misiunea nu se anunță însă deloc ușoară. Pe de o parte, Mercedes este singura echipă care a obținut pole position-uri la Barcelona începând din 2014, de la schimbarea regulamentului tehnic. În al doilea rând, ultimele trei curse de aici au fost câștigate de Hamilton.

Teoretic, temperaturile ridicate ar putea pune Mercedes în dificultate, însă Pirelli va aduce în Peninsula Iberică aceleași pneuri mai dure folosite și în prima cursă din Marea Britanie, care l-au propulsat pe Hamilton spre victorie.

Prin urmare, dacă nu vrea să se mulțumească cu un simplu podium, Verstappen trebuie să spere într-o strategie cât mai bună din partea echipei.

Între timp, Ferrari se confruntă cu un conflict mocnit între conducere și Sebastian Vettel, conflict dezamorsat parțial după ce Scuderia a anunțat că îi va oferi germanului un nou șasiu.

"Vettel va avea un nou șasiu, întrucât după analiza de după cursă de la Silverstone am observat o mică problemă cauzată de un impact cu un vibrator. Nu ar fi avut un impact major asupra performanței, dar a fost decizia logică", au precizat oficialii Ferrari.

Astfel, Vettel s-ar putea apropia mai mult de performanțele coechipierului său Charles Leclerc, însă lupta pentru podium ar putea fi încinsă și de Racing Point. După cursa excelentă a lui Nico Hulkenberg de la Silverstone, locul său în cockpit va fi luat înapoi de Sergio Perez, care a primit confirmarea că poate concura după ce ultimul test pentru Covid-19 a fost negativ.

"Cu siguranță mi-a fost dor de curse și a fost dificil să le urmăresc din exterior. Sunt foarte norocs că am avut doar simptome ușoare, așa că am putut continua antrenamentele pentru a mă asigura că sunt în forma", a precizat mexicanul. 

Marele Premiu al Spaniei la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 14 august 12:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 14 august 16:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Antrenamente 3 sâmbătă, 15 august
13:00 Digi Sport, Look F1 TV Pro
Calificări sâmbătă, 15 august 16:00 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro
Cursă duminică, 16 august 16:10 Digi Sport, TelekomLook F1 TV Pro

Comentarii (4)

  • Costel
    is pur si simplu siderat de afirmatiile demne de un aprozarist sadea ale acestui pseudosef de la departamentul sasiuri de la Maranello,

    orice problema, majora sau fie ea cat de miniscula, musai ca in abordari absolute precum competitia F1 se intersecteaza exclusiv cu notiunea de neajuns considerabil in ceea ce priveste eficienta tinutei de drum pentru SF1000, inadvertenta care perturba acel balans optim in plan longitudinal si deopotriva transversal cautat de toti racerii autentici, meteahna atat de dificil tolerabila in calificari dar cu atat mai pregnanta si iritanta in parcurgerea a peste 300km a unui gp....

    Simone Resta, is cu doua rugaminti la dumneata:

    1-restarteaza-ti cariera printr-o deferenta minimala oferita zi de zi profesiei pe care-ai imbratisat-o!

    2-restarteaza-ti de indata discursul public, asta daca nu cumva ti-oi propus sa depasesti in perioada imediata urmatoare *ilustrele* expuneri media ale team-pricipal-ului !

    forza sebastian!

    forza ferrari!
    5 4
  • FIA incearca sa interzica party mode-ul utilizat de monoposturi sambata in decursul calificarilor
    6 1
  • hahaha
    @zzz FIA incearca sa relanseze campionatul:)
    7 0
  • FIA sa scoata un piston din motorul Mercedes si asa ar fi sanse pentru reluarea campionatului.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru