Bottas, cel mai rapid în antrenamentele de Formula 1 de la Barcelona: Ferrari, foarte aproape de Mercedes

de Daniel Popescu
Vineri, 10.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a stabilit cel mai bun timp în antrenamentele de vineri de la Barcelona, însă rivalii de la Ferrari sunt foarte aproape de Mercedes.

Formula 1 a revenit pe continentul european cu ocazia Marelui Premiu al Spaniei, pentru o etapă în care toate echipele au introdus update-uri majore pentru monoposturi.

Cele două sesiuni de antrenamente libere de vineri au fost adjudecate de Mercedes prin intermediul lui Valtteri Bottas, care a fost cronometrat cu 1:17.951 în prima sesiune și 1:17.284 în a doua sesiune. Finlandezul nu a avut însă o zi de vineri perfectă, întrucât a suferit o defecțiune tehnică la sistemul hidraulic în finalul primei sesiuni.

Lewis Hamilton a fost cel mai important rival, întrucât a încheiat pe locul doi a doua sesiune la numai 0.049 secunde, după ce în prima sesiune ocupase locul patru.

Ferrari a dat semne că a redus diferența față de Mercedes după introducerea unui update major pentru motor. Sebastian Vettel și Charles Leclerc și-au adjudecat locurile 2 și 3 în prima sesiune la 0.1, respectiv, 0.2 secunde de lider, pentru ca în a doua sesiune să coboare câte o poziție la circa 0.3 secunde de Bottas.

Max Verstappen și-a trecut în cont locul 5 pentru Red Bull Racing, iar Haas a impresionat plăcut prin Romain Grosjean și Kevin Magnussen, care au încheiat în top 8 ambele sesiuni.

În finalul primei sesiuni, Lance Stroll a derapat și a lovit barierele de pe marginea circuitului, eveniment în urma căruia sesiunea a fost întreruptă prin steag roșu.

Calificările pentru Marele Premiu al Spaniei vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursa este programată duminică de la ora 16:10.

Spania - Rezultate Antrenamente 1:

Spania - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (8)

  • Cred ca e decis campionatul, degeaba incearca sa ne mai tina prinsi cu Ferrari ca mai poate, ca e mai rapid in linie dreapta, etc. Abureli de marketing....E compromis
    19 3
  • The Dot
    vorba cantecului.....zarurile au fost injectate
    13 2
  • Va dati seama cum ar fi fost, victorii Mercedes cu Shumacher.
    1 1
  • pasionat de f1
    in spania avem pneurile c1 , c2 , si c3 ! adica hard , medium , soft ! in testele din iarna , leclerc cu pneuri c2 , a obtinut , sau a scos , un timp de 1.17.2 ! mai exact , cat are in free practice 2 bottas cu soft , c3 ! eu zic ca trebuie sa asteptam calificarile , sa vedem exact unde sunt echipele ! dati mi voie sa cred ca ferrari n a fortat deloc in aceste antrenamente libere ! asa cred eu , raportat la acei timpi din iarna ! leclerc - 1.17.2 pe gume c2 , iar vettel - 1.16.7 pe gume c3 !
    1 1
  • Din prima cursă sa văzut că Mercedes este o echipă, are strategie,are masina in jur de 0.5 sec pe tur mai rapidă ca Ferrari, ceea ce înseamnă enorm.
    Neamțul tace și face, italieni povesti.
    Se vede din nou ca Vetre e pierdut
    Rusine ferrari
    O spun asta ca si fan
    0 1
  • Vineri s-a trecut la simularile de cursa iar MB deja si-a scos coltii, in timp ce Ferrari sufera in continuare in virajele lente.
    Daca nu vor face ceva in acest sens vom asista la a 5 dubla MB.
    Nu stiu de ce am impresia ca acest an este unul compromis ptr. echipa calutului cabrat, vorba lui Vlad.
    7 3
  • Si la anu' cand venim,
    Tot asa sa va gasim!
    0 2
  • Ba, rade Hamilton de ei! Le-a dat jumatate de secunda in FP3! Jumatate de secunda, pe un circuit pe care Ferrari au dominat testele de iarna :)))
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru