Brawn admite că Mercedes GP are probleme de fiabilitate

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 16.02.2011
Ross Brawn a recunoscut că este parţial îngrijorat de fiabilitatea precară din teste a noului monopost pentru 2011 şi a confirmat o serie de update-uri pentru prima cursă.

Mercedes GP a avut câteva problemele majore de fiabilitate pe parcursul sesiunii de teste de la Jerez, iar Nico Rosberg nu a fost capabil să obţină timpi competitivi în cursul săptămânii.

Acest lucru a condus la speculaţii privind performanţele sub aşteptări ale monopostului W02, însă Ross Brawn a dat asigurări că echipa se concentreza exclusiv pe fiabilitate.

"Fiabilitatea este principala noastră preocupare în acest moment. Chiar dacă suntem pe locul trei în clasamentul distanţei parcurse cu noua noastră maşină (n.r - 2310 km), nivelul nostru de fiabilitate nu este acolo unde trebuie. Am experimentat partea noastră de probleme cu MGP W02, dar avem soluţii pentru a le rezolva. Priorităţile noastre în acest stadiu sunt îmbunatăţirea fiabilităţii, munca la noul sistem KERS şi dezvoltarea şi înţelegerea pneurilor Pirelli", a declarat britanicul pentru site-ul oficial al echipei Mercedes GP.

În plus, Brawn a reiterat faptul că Mercedes GP va introduce o serie de update-uri aerodinamice pentru Marele Premiu al statului Bahrain, care au fost deja validate de echipa de ingineri de la fabrica din Brackley.

"La finalul anului trecut am luat decizia deliberată de a avea un monopost "plat" pentru primele teste şi un upgrade semnificativ pentru prima cursă din Bahrain.

Ultimele îmbunătăţiri pentru Bahrain au fost confirmate recent şi ne simţim confortabili cu pasul de performanţă pe care aceste dezvoltări îl vor aduce. Actualul nostru pachet include câteva compromisuri. Bineînţeles, nu ştim unde sunt celelalte echipe şi ce plănuiesc ele în termeni de dezvoltare. Nimeni nu va avea o imagine corectă până în Bahrain", a mai precizat el.

Via | Mercedes GP

Taguri: Brawn, Mercedes GP
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru