Brawn GP domina autoritar testele de la Barcelona

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.03.2009
Jenson Button a stabilit cel mai bun timp la volanul monoostului Brawn GP in a treia zi de teste de pe circuitul de la Barcelona.

Performantele obtinute de Brawn GP in aceasta saptamana la Catalunya tind sa devina mai degraba o obisnuinta decat o surpiza.

Dupa locul 4 ocupat luni si dupa locul 3 ocupat marti, Brawn GP a stabilit miercuri cel mai bun timp pe circuit prin Jenson Button.

Mai mult decat atat, pilotul englez este primul care coboara sub bariera psihologica de 1:20.000 in aceasta saptamana, demonstrand ca rezultatele pot indica performanta reala a monopostului BGP 001. Cronometrat cu 1:19.127, Button a fost cu peste o secunda mai rapid decat urmatorul clasat, acesta fiind nimeni altul decat vice-campionul mondial Felipe Massa.

In schimb, urmatorii clasati au fost despartiti de numai cateva zecimi de secunda, confirmand astfel plutonul de mijloc foarte compact din Formula 1. Robert Kubica s-a plasat in fata lui Timo Glock si Fernando Alonso, BMW-Sauber, Toyota si Renault confirmandu-si astfel nivelul de competivitate anticipat.

Red Bull a continuat sa se pozitioneze in fata celor de la Williams, Sebastian Vettel terminand in fata lui Nico Rosberg, dar si a lui Giancarlo Fisichella.

Force India pare sa fie cu un pas in fata celor de la Toro Rosso in aceasta iarna, insa echipa cu sediul la Faenza si-a lansat noul monopost in aceasta saptamana.

La fel ca si pana acum, marea dezamagire este reprezentata de McLaren Mercedes, care a incheiat din nou testele pe ultimul loc. De data aceasta, Lewis Hamilton a fost cu peste doua secunde si jumatate mai lent decat Jenson Button.

Iata clasamentul complet al zilei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp  Tururi
 1  Button  Brawn GP  1:19.127  124
 2  Massa  Ferrari  1:20.168  109
 3  Kubica  BMW-Sauber  1:20.217  109
 4  Glock  Toyota  1:20.410  99
 5  Alonso  Renault  1:20.863  107
 6  Vettel  Red Bull  1:21.165  102
 7  Rosberg  Williams  1:21.324  89
 8  Fisichella  Force India  1:21.545  97
 9  Buemi  Toro Rosso  1:21.569  140
 10  Hamilton  McLaren  1:21.657  82

 

Taguri: barcelona, teste

Comentarii (16)

  • Brawn GP
    Punem, pariu ca asta e praf in ochi pentru a atrage sponsori pentru noul sezon.
    Aplica tactica celor de la Prost GP din 98 ... rezultatele le stiti prea bine = 1 punct
    0 0
  • @ marian
    N-ai cu cine frate! Fosta echipa Honda dezvolta monopostul pentru 2009 de aproape 2 ani! O sa vezi cu ochii tai dragalasi cine o sa fie unde!
    0 0
  • ciudati timpi
    Daca va uitati la timpii scosi in calificari(q1 si q2, deci tururi facute fara benzina) anul trecut la Barcelona, veti vedea ca cei mai mici se invart in jur de 1 minut si 20 de secunde.
    Imi vine greu sa cred ca masinile de anul asta sunt mai rapide ca cele de anul trecut...de-aia mi se par cam dubiosi timpii scosi de ex-honda.
    0 0
  • @dumi_p
    ai dreptate....nici mie nu imi vine a crede k masinile astea sunt mai rapide fata de cele de anul trecut...nu va mai aduceti aminte de testele de la jerez de anu asta...cand toate echipele concurau cu masinile noi numai toro rosso cu masina de anul trecut...si diferenta era de 3 secunde
    0 0
  • Nu merge cu nimereala
    Nu poti sa proiectezi un sasiu de 2 ani, pe urma sa pui motorul (unul total nou) si sa se pupe totul astfel incat sa-i rupi pe toti ceilalti.
    E de inteles de ce aleg tactica asta - au nevoie de sponsori sau e grav.
    0 0
  • teste
    iar va stresez :))) bravo Brawn GP indiferent de strategie bravo lor,nu pot sa nu observ iar ca Mc Laren este prima din nou :)) viitorul suna bine.
    0 0
  • interesant clasament
    Daca cei de la Brown GP aplica o strategie de atragere a sponsorilor... ceilalti ce fac? :) ... cumva McLaren vrea sa mai scape de sponsori ?!? :)
    Dar daca performanta este reala atunci cei de la Honda si-au tras o teapa cam cat Muntele Fuji. Se pare ca noul regulament isi indeplineste menirea... cel putin in presezon...
    0 0
  • bravo Brawn
    Cred ca e normal ca timpii s-au imbunatatit fata de timpii initiali si fata de cei de anul trecut. Si cred ca inca mai este loc pt imbunatatiri. Oricum, bravo Brawn
    0 0
  • si totusi...
    ...aproape cu o secunda mai rapizi decat Ferrari...ceva e putred: ori ei ori toti celilalti :)
    0 0
  • @ccmax
    Brawn GP vrea sponzori , Mclaren are o tactica de a scapa de sponzori ??? LOL
    0 0
  • Brawn... Ross Brawn... ;)
    Sa nu uitam totusi ca Ross Brawn a fost artizanul din umbra al dominatiei Ferrari de la inceputul mileniului 3... Omul acesta are intr-adevar valoare si era de asteptat ca si rezultatele sa apara acolo unde pune el umarul... ;) Cred ca Montezemolo isi cam roade unghiile zilele astea.
    0 0
  • @Jolerto
    ... era o intrebare retorica.LOL...:)
    0 0
  • @Cyrus
    Pe ce te bazezi cand spui ca e normal ca timpii sa se imbunatateasca fata de cei de anul trecut?

    E normal sa se imbunatateasca fata de timpii de la inceputul sezonului de testare. Totusi, cand Toro Rosso alergau cu masina de anul trecut erau mult mai rapizi decat cei cu masini noi...

    De-abia astept prima cursa ca sa compar timpii de anul asta cu timpii din anii trecuti. Eu cred totusi ca masinile de anul asta sunt cu vreo 2 secunde pe tur mai lente ca anul trecut
    0 0
  • @Jolerto
    SPUNE-MI primul si ultimul monopost pe care l-a construit Ross Brawn si care a fost castigator .... NU EXISTA. cEL CARE A CONDUS PROIECTAREA MONOPOSTURILOR ATAT LA BENETTON CAT SI LA FERRARI A FOST .. Rory Byrne.
    Referitor la dezvoltarea masinii din cate imi aduc aminte stiu ca primii care au inceput sa testeze au fost BMW is Williams .... daca erau atat de avansati cu masina ptr 2009 de ce nu au inceput sa testeze componentele din august -septem 08. Asa cum a spus cineva nu imi aduc aminte o masina sa puna un motor complet nou si sa mearga struna dupa cateva sute de km
    0 0
  • NeoGalaxy
    @marian06
    Toate monoposturile pe care le-a condus Schumi in Formula 1 au fost construite de Ross Brown. Ma refer atat la cele de la Benetton cat si de cele de la Ferrari. Rory Byrne... face si alte chestii pe acolo dar el a fost inginer secundar pe langa Ross Brown. Au lucrat impreuna dar asta este cu totul altceva :)
    0 0
  • @dumi_p
    Record Pole F. Massa - 1'21''421 (2007, Ferrari)

    Best lap K. Raikkonen - 1'21''670 (2008, Ferrari)

    Cred ca deja au trecut de faza cand erau cu 2-3 secunde mai lenti decat masinile de anul trecut
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru