Brawn: "Interzicerea ordinelor de echipa este nerealistă"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.07.2010
Ross Brawn susţine că Formula 1 ar trebui să renunţe la interzicerea ordinelor de echipă, afirmând că ar apela la acest tip de strategie şi la Mercedes GP.

Ordinele de echipă au fost interzise în Formula 1 după Marele Premiu al Austriei din sezonul 2002, însă au fost aplicate în continuare prin intermediul unor mesaje radio codificate.

Totuşi, Marele Premiu al Germaniei a generat o avalanşă de critici la adresa acestui tip de strategie după ce Felipe Massa i-a cedat victoria coechipierului său de la Ferrari, Fernando Alonso. Pentru evitarea unor astfel de situaţii, Ross Brawn crede că Formula 1 ar trebui să renunţe la interzicerea ordinelor de echipă, chiar dacă admite ca aceste strategii pot fi frustrante pentru fani.

"Înţeleg că fanii Formulei 1 pot fi dezamăgiţi de ceea ce au văzut duminica. Regula care interzice ordinele de echipa nu mai este realistă. Echipele şi FIA trebuie să găsească o soluţie transparentă pentru a menţine integritatea competiţiei şi pentru a garanta siguranţa sportului", a explicat şeful echipei Mercedes GP.

Brawn a apelat în nenumărate rânduri la strategia ordinelor de echipa în perioada incare a activat la Ferrari, inclusiv la epiosodul din Austria 2002 care a condus la introducerea noului regulament.

Totuşi, britanicul afirmă că ar prefera să utilizeze ordinele de echipa inclusiv la Mercedes GP.

"Piloţilor noştri li se cere să evite un incident între ei, iar dacă unul dintre ei are şansa de a lua titlul, iar celelalt nu, vrem ca amândoi să acţioneze în interesul echipei fără să pierdem această oportunitate", a adăugat Brawn.

Via | Autosport

Comentarii (6)

  • Ross Brawn
    "Piloţilor noştri li se cere să evite un incident între ei, iar dacă unul dintre ei are şansa de a lua titlul, iar celelalt nu, vrem ca amândoi să acţioneze în interesul echipei fără să pierdem această oportunitate"- vad un rationament corect din partea unuia ce si-a adus aminte de cazul lu' Red Bull.
    14 3
  • Ross
    adica vrea sa spuna prin asta ca MS incurind ii va ceda pozitia sa lui NRos(daca va fi cazul), posibil insa nu cred...
    8 2
  • Sunteti naivi...
    daca credeti ca au incetat vreodata ordinele de echipa. Au fost si vor fi FOREVER(ne place sau nu, asta e).
    12 0
  • Ordine de echipa
    Sa fie strict interzise atat timp cat pilotii au sanse la titlu. Dupa asta s-ar merge pe principiul ajuta-ti coiechipierul. Dar si asta sa fie doar la latitudinea pilotului
    2 3
  • ctlnmihai
    Cyrus
    Corect cyrus.. un ferrarist de toata stima
    2 1
  • cum sa nu fie de acord daca in austria 2002 el i-a ordonat lui barichello sa-l lase pe schumacher sa-l depaseasca...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru