Brawn: "Lipsa resurselor a condus la un sezon modest"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 21.10.2010
Ross Brawn consideră că Mercedes GP a înregistrat rezultate modeste în acest sezon pentru că a fost nevoită să adopte o strategie conservatoare din cauza resurselor financiare limitate.

Mercedes GP nu a fost capabilă să-şi apere cele două titluri mondiale câştigate în sezonul precedent sub numele de Brawn GP, echipa germană fiind cu mult în urma rivalilor de la Red Bull, McLaren şi Ferrari.

Evoluţia modestă a echipei a părut surprinzătoare în condiţiile în care constructorul german Mercedes a cumpărat echipa şi l-a convins pe Michael Schumacher să revină în Formula 1, însă Ross Brawn, artizanul succesului din 2009, a explicat motivele declinului. Britanicul susţine că echipa cu sediul la Brackley nu a avut resurse financiare pentru a dezvolta monopostul pentru 2010 după retragerea constructorului Honda din competiţie.

"La începutul anului 2009 a trebuit să reducem numărul de angajaţi, iar asta a avut un impact asupra multor departamente. Când a venit momentul să desenăm monopostul pentru 2010, departamentul nostru de design nu era bine organizat. A ieşit cu greu un monopost ambiţios, de fapt prea conservator. Dar nu am putut face altfel pentru că resursele nu erau suficiente."

"Pentru 2011 avem un grup de ingineri tineri care vor să-şi demonstreze valoarea, aşa că suntem din nou ambiţioşi.

În plus, datorită procesului de reducere a costurilor, aceasta va fi norma tuturor, chiar dacă nu cred că echipe precum Ferrari şi McLaren vor trebui să se compromită prea mult", a declarat şeful echipei Mercedes GP.

Presa internaţională a relatat recent despre un posibil conflict între Brawn şi Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, însă britanicul susţine că va rămâne la echipa germana până în momentul retragerii. "Da (n.r - voi fi aici în 2011) şi cred că Mercedes va fi ultima mea echipă", a mai precizat el.

Via | Autosport

Taguri: Brawn, Mercedes GP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru