Brawn: "Mercedes va lupta pentru titlu în 2013"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 13.09.2011
Ross Brawn consideră că Mercedes GP va fi capabilă să lupte pentru titlul mondial abia în sezonul 2013. Obiectivul pentru anul viitor este locul doi sau trei.

Aflată la cel de-al doilea sezon în Formula 1, Mercedes GP nu a reuşit nici în acest an să lupte de la egal la egal cu cele trei echipe de top, mulţumindu-se cu locul patru obţinut în urma confruntărilor mai mult sau mai puţin echilibrate cu Renault.

Oficialii Daimler, compania-mamă a celor de la Mercedes, au admis la Monza că sunt relativ dezamăgiţi de parcursul echipei, iar şeful Ross Brawn avertizează că vor mai trece încă doi ani până când "Săgeţile Argintii" vor putea lupta pentru titlul mondial.

"Intenţia noastră este să fim din ce în ce mai buni cu fiecare an şi este clar că nu putem fi satisfăcuţi în această privinţă. Anul trecut eram pe locul patru, iar anul acesta la fel. Următorul pas ar trebui să fie să luptăm pentru locul trei sau doi, iar apoi să avem ca obiectiv titlul în 2013. Trebuie să mergi înainte şi, când acest lucru nu se întâmpla, trebuie să ştii de ce şi să-ţi schimbi strategia", a declarat britanicul pentru publicaţia El Pais.

Chiar şi în acest context, Brawn nu este îngrijorat că Mercedes îşi va pierde răbdarea de a obţine performante majore în Formula 1, chiar dacă istoria recentă este marcată de retragerea constructorilor care nu au avut succes.

"Mercedes ştie ce fel de provocare este să concurezi în Formula 1 şi de aceea vor să demonstreze că sunt capabili să atingă provocarea şi să aibă succes.

Este cel mai competitiv şi complicat campionat şi, dacă ar fi fost uşor de câştigat, nu ar mai fi fost interesant", a adăugat el.

Via | GMM

Taguri: Brawn, Mercedes GP

Comentarii (4)

  • rusine !
    l-ati facut de rusine pe MSC si recunoasteti ca nici la anul nu sunteti capabili sa faceti o masina competitiva.
    18 4
  • Sa speram
    Ca si anul asta au avut niste semne de revenire , insa le-a trecut.
    Piloti au, motor au, buget au, monopost nu prea au...
    20 1
  • marian0904
    2013
    Seful Mercedes a batut cu pumnu-n masa si a cerut titlul. Cred ca lucrurile sunt destul de clare, actuala echipa nu poate face mai mult. Ce va fi in 2013? La piloti cred ca ii va alinia pe Vettel (adus de o persoana f. importanta, cu un prestigiu mult peste presedintele Red Bull, D. Mateschitz) si Button (adus de Ross Brawn). La inginerie, ori Mercedes il ia pe Adrian Newey, ori gaseste un geniu in stare sa faca o masina sinergica, asa cum a reusit AN.
    0 5
  • Bogdan
    Nu stiu cum vad unii lucrurile, insa eu as zice ca, daca echipa da semne de reviriment la anul, Schumacher va mai ramane un an la ei.
    Poate ca ma insel, insa eu asa as face daca as fi in pozitia lui.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru