Brawn refuză să fie noul preşedinte al FOTA

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 01.10.2010
Ross Brawn nu va candida pentru funcţia supremă în cadrul Formula One Teams' Association, deşi reprezintă una dintre cele numai trei echipe care pot conduce organizaţia.

Apropierea finalului de sezon intensifică discuţiile privind structura Formula One Teams' Association pentru sezonul 2011, noua conducere organizaţiei urmând să fie stabilită prin vot în cursul lunii decembrie.

Potrivit statutului intern, preşedintele FOTA trebuie în mod obligatoriu să reprezinte o echipă care a cucerit cel puţin un titlu mondial în Formula 1, motiv pentru care numărul candidaţilor este restrâns.

Întrucât Ferrari a deţinut acceasta funcţie prin Luca di Montezemolo în 2009, iar McLaren ocupă acest post în 2010 prin Martin Whitmarsh, singurele echipe care pot emite pretenţii la preşedinţia FOTA în 2011 sunt Mercedes GP (n.r - ca succesoare pentru Brawn GP), Renault şi Williams, la care se poate adăuga Red Bull Racing în cazul în care echipa austriacă va cuceri titlul în acest sezon.

În acest context, Ross Brawn este considerat unul dintre principalii favoriţi la acest post, însă britanicul a dezvăluit că nu este interesat să devină preşedinte, întrucât preferă să rămână şef al departamentului tehnic.

"M-am bucurat de cei doi ani ca şef al grupului tehnic şi cred că este de ajuns pentru toată lumea.

Cu toţii vrem să dăm ceva înapoi, aşa că nu este o ambiţie personală. Teoretic, există o posibilitate ca Whitmarsh să continue şi aş fi foarte bucuros să se întâmple asta, pentru că nu aspir la funcţia de preşedinte", a declarat şeful echipei Mercedes GP.

Ceilalţi candidaţi la fotoliul de preşedinte al FOTA sunt Eric Boullier (Renault), Adam Parr sau Frank Williams (Williams) şi Christian Horner, ultimul numai dacă Red Bull câştiga titlul în 2010.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru