Brawn şi Newey anticipează creşterea abandonurilor tehnice în 2014

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ross Brawn şi Adrian Newey consideră că numărul abandonurilor de natură tehnică va creşte substanţial anul viitor din cauza noilor motoare introduse în Formula 1.

Vom merge înapoi cu 20 de ani. Tehnologia este atât de complexă încât mă aştept la numeroase abandonuri.

Ross Brawn
Sef Mercedes
Trecerea la noile motoare turbo V6 de 1.6 litri va genera o creştere semnificativă a numărului de abandonuri în sezonul următor. Opinia îi aparţine lui Ross Brawn, şeful celor de la Mercedes, care consideră că fiabilitatea va da bătăi de cap echipelor în 2014.

"Vom merge înapoi cu 20 de ani. Tehnologia este atât de complexă încât mă aştept la numeroase abandonuri. Va exista un nou element de surpriză, iar defecţiunile nu vor fi legate doar de motor, ci şi de componentele individuale ale acestuia", a declarat britanicul.

La rândul său, Adrian Newey, directorul tehnic al campioanei mondiale Red Bull Racing, consideră că principala problemă va fi generată de răcirea componentelor.

"Noile motoare au nevoie de foarte multă răcire, pentru că nu există doar motorul pe combustie, ci şi compomente turbo.

Şi componenta electrică are nevoie de răcire. Sistemul de răcire reprezintă o provocare majoră, regulamentul pentru cutiile de viteza este diferit şi există multe schimbări aerodinamice, aşa că este o misiune majoră", a precizat el.

Via TheF1Times

Comentarii (1)

  • Mi-ar place un sport moto fara limite.
    16 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru