Briatore: "Noua competitie va fi pregatita in cateva saptamani"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 22.06.2009
Flavio Briatore considera ca cele mai importante elemente ale noii competitii pregatite de echipe vor fi rezolvate integral pe parcursul urmatoarelor saptamani.

Cele 8 echipe care compun in prezent Formula One Teams Association (FOTA) se vor intalni joi pentru a pune la punct primele detalii concrete despre noua competitie pe care doresc sa o organizeze.

Sefii echipelor Ferrari, McLaren, Renault, BMW-Sauber, Brawn GP, Toyota, Red Bull si Toro Rosso sunt hotarati sa mearga mai departe cu planurile initiale, in ciuda faptului ca Max Mosley, presedintele FIA, a dat mai multe semnale pe parcursul cursei de la Silverstone ca este pregatit sa redeschida negocierile cu FOTA.

In plus, Flavio Briatore, seful echipei Renault, sustine ca cele doua parti nu au negociat in weekendul care tocmai s-a incheiat si anunta ca noua competitie va fi pregatita pe parcursul urmatoarelor saptamani. "Campionatul separat va fi gata in cateva saptamani. Il planuim deja de cateva saptamani. Vrem un campionat de Formula 1 organizat de FOTA. Nu s-a schimbat nimic in ultimele trei zile si nu vreau sa fac mai multe comentarii", a declarat italianul pentru publicatia Autosport.

Chiar daca Briatore a refuzat sa ofere amanunte despre noul campionat, Martin Whitmarsh, seful McLaren Mercedes, a fost mai deschis la ideea de a dezvalui ce anume vor discuta echipele in sedinta de joi.

"FOTA are mai multe intalniri in aceasta saptamana si trebuie sa analizam procesul prin care vom desemna oamenii care se vor ocupa de aspectul comercial si cel legat de circuite", a explicat Whitmarsh.

Chiar daca echipele sunt decise sa continue munca pentru infiintarea unei noi competitii, FOTA spera in continuare ca FIA sa accepte regulile propuse de echipe. De altfel, prima intalnire a echipelor va ava loc joi, la numai o zi dupa intrunirea Consiliului Mondial al FIA. Echipele spera ca Max Mosley sa intampine rezistenta din partea Consiliului Mondial in ceea ce priveste regulamentul tehnic pentru sezonul 2010, mizand inclusiv pe o posibila retragere a sprijinului acordat presedintelui FIA.

In plus, Christian Horner, seful echipei Red Bull, a admis ca FOTA este deschisa la negocieri cu FIA. "Nu cred ca ar trebui sa inchidem usa discutiilor atat timp cat acestea sunt constructive. Este o veste buna daca presedintele este pregatit sa negocieze", a spus Horner.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • E cam tarziu,
    totusi s-ar mai putea negocia cu FIA dar, numai dupa demisia lui Max Mosley. Acest om dur, incapatanat si perfid, trebuie sa culeaga in sfarsit, ce a semanat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru