Button a dat în judecată Mercedes GP

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 21.06.2010
Jenson Button şi-a dat în judecată fosta echipă pentru că nu a primit cadou un monopost Brawn GP pentru titlul cucerit anul trecut, conform contractului semnat în 2009.

Jenson Button a dezvăluit că a acţionat în judecată Mercedes GP, fosta sa echipă, pentru că aceasta nu şi-a respectat obligaţiile contractuale aferente sezonului 2009.

Conform contractului semnat de Button cu Brawn GP pentru sezonul 2009, britanicul ar fi trebuit să primească un sasiu al monopostului BGP001 în cazul în care ar fi devenit campion mondial, ceea ce s-a şi întâmplat.

"În cazul în care pilotul câştiga titlul mondial în orice moment pe parcursul contractului, echipa trebuie să transfere dreptul de proprietate al unui saşiu de tipul celui pilotat de pilot pe parcursul sezonului respectiv", se precizează într-un comunicat al companiei JB Next BV deţinută de Button.

Cu toate acestea, Button nu şi-a primit cadoul pentru trofeul câştigat nici măcar după ce Mercedes a cumpărat echipa Brawn GP de la Ross Brawn, iar în luna ianuarie germanii au susţinut că nu au niciun sasiu disponibil pentru campionul mondial, întrucât pe parcursul anului 2009 au fost contruite doar şase pentru Button şi coechipierul sau, Rubens Barrichello.

"Nu avem niciun sasiu din 2009 întrucât pentru sezonul 2009 au fost realizate un număr limitat de şasiuri din motive de costuri.

Prin urmare, putem aranja ca un saşiu de tipul celui pilotat de Button în 2009 să fie construit în luna iulie, întrucât acum suntem ocupaţi cu construcţia monopostului pentru 2010", au precizat oficialii Mercedes GP.

Cu toate acestea,  Button nu a fost de acord să primească o replică a monopostului şi a ameninţat că va continua acţiunea în instanţă pentru a-şi câştiga drepturile. În cele din urmă, la capătul unor negocieri intense, Mercedes GP a fost de acord să-i ofere campionului mondial un monopost din sezonul precedent. "Am ajuns la o înţelegere amicală, aşa că nu va mai exista nicio acţiune în instanţă", a declarat un purtător de cuvânt al britanicului pentru publicaţia Daily Mail.

Costul unui sasiu al monopostului Brawn GP din sezonul 2009 este estimat la aproximativ 1 milion de lire sterline.

Via | Daily Mail | Foto: McLaren

Comentarii (1)

  • TITLUL
    inteleg ca va plac titlurile explozive , incendiare , fantastice , dar nu va fi nici un proces deoarece "Am ajuns la o înţelegere amicală, aşa că nu va mai exista nicio acţiune în instanţă"
    17 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru