Button: "Este uimitor sa fiu campion mondial"

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 19.10.2009
Jenson Button sustine ca este uluit ca a reusit sa devina campion mondial in Formula 1, intrucat nu se astepta la acest lucru pe vremea cand pilota in karting.

Jenson Button a cucerit duminica primul sau titlu mondial din cariera, la capatul unei curse in care a ocupat locul 5 dupa ce in calificari stabilise doar al 14-lea timp.

Rezultatul a fost suficient de bun pentru a-si securiza matematic titlul dupa ce Rubens Barrichello a terminat doar pe locul 8, in ciuda faptului ca brazilianul a plecat din pole position.

"Este cu adevarat uluitor. Dupa ultimele curse pe care le-am avut, asta reface totul. A fost o cursa absolut senzationala si sunt campion mondial! Sunt 21 de ani de cand am pilotat pentru prima oara un kart. Iubesc sa castig, dar niciodata nu m-am asteptat sa fiu campion mondial in Formula 1, deoarece crezi ca pilotii din F1 sunt diferiti de tine. Dar astazi am reusit", a declarat englezul imediat dupa finalul cursei de la Interlagos.

In urma celor patru puncte castigate in Brazilia, Button a ajuns la 89 de puncte in clasamentul general, avand un avans de 15 puncte in fata lui Sebastian Vettel si de 17 puncte in fata coechipierului sau, Rubens Barrichello.

De asemenea, Brawn GP si-a asigurat matematic titlul mondial in clasamentul constructorilor, acumuland 161 de puncte comparativ cu cele 135.5 ale rivalilor de la Red Bull Racing.

Ultima cursa a sezonului 2009 va avea loc pe 1 noiembrie la Abu Dhabi.

Via | Autosport

Taguri: Brawn GP, Button

Comentarii (1)

  • engleza bat-o vina :)
    ce misto suna... Button sustine ca e uluit :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru