Calificarile de la Interlagos au fost intrerupte!

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 17.10.2009
Calificarile pentru Marele Premiu al Braziliei au fost intrerupte pe timp de aproape doua ore dupa ce mai multi piloti au avut parte de accidente din cauza ploilor abundente de la Interlagos.

Dupa ce ultima sesiune de antrenamente libere a totalizat mai putin de 15 minute in urma unei furtuni puternice, comisarii de cursa au decis sa intrerupa si calificarile timp de aproape doua ore, in urma unor accidente suferite de Giancarlo Fisichella si Vitantonio Liuzzi.

Sesiunea a fost intrerupta in momentul in care mai erau 12 minute si 24 de secunde din a doua parte a calificarilor. Singurul lucru cert in acest moment este ca sansele la titlu ale lui Sebastian Vettel s-au diminuat dramatic, dupa ce pilotul echipei Red Bull a ratat calificarea in Q2 din cauza conditiilor dificile de pilotaj.

PRIMA PARTE: VETTEL, SANSE INFIME LA TITLU

Prima parte a calificarilor a fost intrerupta aproape 15 minute in urma ploilor abundente, dar mai ales dupa ce Giancarlo Fisichella a pierdut controlul volanului si a ramas cu monopost de-a lungul circuitului, provocand aparitia steagurilor rosii. Italianul nu a mai avut astfel posibilitatea sa revina pe circuit si va pleca de pe ultima pozitie a grilei de start.

La reluare, pilotii au avut cateva minute la dispozitie pentru a stabili timpi foarte buni, insa ploaia s-a intetit din nou in scurt timp.

Marele invins al acestei sesiuni a fost Sebastian Vettel, care isi vede drastic diminuate sansele la titlul mondial. In ciuda faptului ca este recunoscut drept unul dintre cei mai buni piloti pe ploaie, Vettel nu a reusit sa promoveze in Q2 intrucat monopostul Red Bull RB5 a fost foarte dificil de controlat, germanul avand reale dificultati in a mentine masina pe pista. De altfel, Vettel nu si-a putut ascunde nemultumirea si a iesit foarte nervos din monopost, aruncand pur si simplu volanul in fata boxelor.

Nici cei de la McLaren nu au reusit sa profite de "fereastra" cu vreme buna, astfel ca Heikki Kovalainen si Lewis Hamilton vor lua startul doar de pe locurile 17 si, respectiv, 18. Ultimul pilot eliminat in Q1 a fost Nick Heidfeld, care va lua startul de pe pozitia a 19-a.

A DOUA PARTE: INTRERUPERE PE TERMEN NELIMITAT

Nici cea de-a doua parte a calificarilor nu a fost scutita de incidente, sesiunea fiind intrerupta prin steag rosu din cauza unui accident provocat de Vitantonio Liuzzi la numai doua minute de la start.

Pilotul echipei Force India a pierdut controlul volanului la finalul liniei drepte de start-sosire, a lovit cu spatele zidul de beton, iar ulterior a traversat circuitul izbindu-se din nou cu spatele de zidul de protectie. In ciuda faptului ca partea spate a monoposturilor a fost distrusa complet, Liuzzi a iesit din monopost fara nicio problema.

Dupa acest incident sesiunea de calificari a fost opritamai mult de o ora, pilotii urmand sa revina pe circuit la ora 22:10.

Comentarii (13)

  • hami
    Iar a zbircit-o.Nu inteleg ce se intimpla cu championu ?Era un pilot bun pe ploaie.
    0 0
  • @hasu
    Ce miar placea sa te vad intr`un monopost:)))) EXPERTULE!!!
    0 0
  • ......
    IN aceasta cursa poate cistiga oricine daca va ploua tot asa.Chiar si championu....
    0 0
  • erata
    mi-ar...sunt prea emotionat
    0 0
  • live
    daca baietii de la tvr termina spatiul de antena la ora 21.30, unde putem urmari live calificarile? sau se temina definitv la ora aia?
    0 0
  • @criss28
    Cred ca faza cu satelitul este doar o inventie a baietilor pentru a justifica de ce vor intrerupe transmisiunea.
    0 0
  • live...
    live calificarile se pot vedea la nemti pe RTL sau la unguri pe RTLKlub...si in cel mai rau caz da-ti un search pe justin.tv si cu siguranta se gaseste un stream pt calificari.
    0 0
  • Cat se pot prelungi calificarile in mod oficial ?
    Ce spune regulamentul pentru timpul maxim alocat calificarilor ? Cat se pot prelungi oficial calificarile ?
    0 0
  • asteptam
    asteptam broastele:))
    0 0
  • urmariti aici
    http://eplsite.com/channel2.html
    0 0
  • @hellena
    Se pot prelungi pana cand se insereaza :)
    0 0
  • @daniel multumesc
    La calificari chiar nu stiam cum se procedeaza in astfel de situatii, in care se intarzie foarte mult din diverse motive.
    0 0
  • @daniel multumesc
    La calificari chiar nu stiam cum se procedeaza in astfel de situatii, in care se intarzie foarte mult din diverse motive.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru