Canada va găzdui curse de Formula 1 până în 2024

de Daniel Popescu
Duminica, 08.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Marelui Premiu al Canadei au ajuns la un acord cu Bernie Ecclestone pentru a păstra cursa de la Montreal în calendarul Formulei 1 pentru încă 10 ani.

Esential 2024 este anul in care expira noul contract al Canadei cu Formula 1
Contractul circuitului Gilles Villeneuve din Montreal pentru găzduirea Marelui Premiu al Canadei urma să expire la sfârşitul acestui an, iar negocierile cu Bernie Ecclestone au fost complicate de cerinţele acestuia pentru modernizare.

În cele din urmă, cu numai o zi înainte de cursă din acest an, cele două părţi au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului pentru încă 10 ani, astfel că echipele vor reveni în Canada până în 2024.

Valoarea noului contract este de aproximativ 123 de milioane de euro, iar organizatorii sunt obligaţi să modernizeze garajele echipelor din pitlane pentru ediţia din 2017.

"Avem nevoie de o sumă cuprinsă între 17 şi 27 de milioane de euro pentru upgrade, care va fi implementat la timp pentru cursa din 2017 şi care va îmbunătăţi şi centrul medical. Trebuie să facem planurile în curând şi să începem munca la garaje după cursa din 2016.

Este o provocare, pentru că suntem pe o insulă înconjurată de apă, aşa că va trebui să fim creativi, dar sunt sigur că vom reuşi", a declarat Francois Dumontier, promoterul Marelui Premiu al Canadei. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru