Consiliul Mondial al FIA s-a reunit la Paris

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 24.06.2009
Consiliul Mondial al FIA se reuneste astazi la Paris pentru a discuta despre conflictul din Formula 1 dintre forul mondial si echipele FOTA.

Intalnirea Consiliului Mondial al FIA are loc la sediul oficial al forului mondial de la Paris si a inceput la ora 11:00 (ora Romaniei).

In mod normal, in sedinta de astazi Consiliul Mondial ar fi trebuit sa ratifice lista echipelor participante in sezonul 2010, insa conflictul dintre echipele FOTA si FIA a dus la schimbarea radicala a gendei de lucru.

Practic, membrii consiliului trebuie sa decida astazi daca il vor sustine pe Max Mosley, presedintele FIA, in razboiul acestuia cu echipele FOTA. Decizia pe care o va lua Consiliul Mondial ar putea duce la stoparea sau, dimpotriva, la accelerarea demersurilor pentru realizarea unei competii alternative. Cu toate acestea, se prefigureaza o intalnire in cadrul careia Mosley va primi girul Consiliului de a continua demersurile impotriva echipelor.

Unul dintre cele mai interesante momente va fi reprezentat de duelul verbal dintre Mosley si Luca di Montezemolo, care va participa la Consiliul Mondial in calitate de reprezentat al Scuderiei Ferrari.

Consiliul Mondial al FIA este format din 26 membri, printre acestia figurand presedintele Max Mosley, un prim-vice-presedinte si 7 vice-presedinti. De asemenea, exista 13 membri pentru diverse tari, precum si cate un reprezentat al competitiilor de karting, al Scuderiei Ferrari sau al echipelor, dupa caz, si unul din partea detinatorului drepturilor comerciale ale Formulei 1. Ultimul loc ii revine, astfel, lui Bernie Ecclestone, care ar putea juca un rol important in discutiile de astazi dintre Mosley si Montezemolo.

In plus, reprezentantii echipelor FOTA se vor intalni joi in Italia pentru a pune la punct primele detalii despre noua competitie pe care vor sa o organizeze.

Automarket va va tine permanent la curent cu ultimele informatii legate de deciziile pe care le va lua miercuri Consiliul Mondial al FIA.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru