Controverse la Caterham pe tema retragerii suspecte din cursă de la Soci a lui Kobayashi

de Daniel Popescu
Joi, 16.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kamui Kobayashi susţine că echipa i-a cerut să retragă monopostul la boxe în timpul cursei de la Soci pentru că nu are suficiente componente de rezervă pentru ultimele etape. Echipa spune însă că a luat decizia pentru că frânele japonezului erau supraîncălzite.

Nu a fost nimic în neregulă cu monopostul. Avem o limitare de kilometri pentru a evita apariţia problemelor tehnice la anumite componente.

Kamui Kobayashi
pilot Caterham
Kamui Kobayashi a fost unul dintre cei numai doi piloţi care au abandonat în ediţia inaugurală a Marelui Premiu al Rusiei.

Japonezul a fost chemat la boxe cu mesajul să retragă monopostul în garaj, iar la final a afirmat că echipa a luat această decizie din cauza faptului că britanicii nu mai au suficiente componente de rezervă pentru ultimele trie curse.

"Nu a fost nimic în neregulă cu monopostul. Avem o limitare de kilometri pentru a evita apariţia problemelor tehnice la anumite componente. Acesta este motovul pentru care am primit mesajul din partea şefilor", a declarat el.

Am văzut prin telemetrie că există o potenţială problemă cu frânele şi am decis să evităm orice risc.

Manfredi Ravetto
Sef Caterham
Declaraţiile sale au venit la numai două săptămâni după ce presa a relatat că numeroase bunuri ale echipei, inclusiv componente pentru monopost, au fost confiscate de autorităţi şi scoase la licitaţie.

Cu toate acestea, Caterham susţine că retragerea lui Kobayashi din cursă a fost o măsură de precauţie generată de o supraîncălzire a frânelor.

"Am fost foarte surprins să aud comentariile lui Kobayashi referitoare la instrucţiunile din partea şefilor. Am văzut prin telemetrie că există o potenţială problemă cu frânele şi am decis să evităm orice risc. Kobayashi a confirmat asta şi ne-a cerut să schimbăm frânele înainte de calificări pentru că a simţit vibraţii", a explicat Manfredi Ravetto, şeful celor de la Caterham.

Via GMM, Caterham

Comentarii (1)

  • rommyF1
    ai pilotat fără bani, te-au şi retras din cursă , SĂ VINĂ AUDI să vă cumpere poate aşa scăpaţi de griji.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru