Dennis a primit trofeul Palme D'Or din partea FIA

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.02.2009
Ron Dennis a fost recompensat marti cu premiul Palme D'Or oferit de FIA, in cadrul unei ceremonii la care a asistat si Lewis Hamilton.

Forul mondial a decis sa il premieze pe Ron Dennis pentru performantele obtinute in Formula 1 si i-a oferit trofeul Palme D'Or cu mai putin de o luna inainte ca britanicul sa se retraga din functia de sef al echiopei McLaren.

Festivitatea de premiere a avut loc la Paris, iar seful echipei McLaren a marturisit ca este optimist in privinta programului de reducere a costurilor initiat de FIA si FOTA.

"Cred ca echipele mari vor reusi sa reduca costurile cu 10-50%. Dar pentru echipele mai mici reducerea va fi si mai dramatica, de 30-50%. Acesta este obiectivul pentru acest an", a declarat oficialul britanic. "Cu siguranta vom lua in considerare si echipele mici, care vor fi capabile sa profite cel mai mult de motoarele si cutiile de viteze ieftine".

"O echipa mare, care face toata munca de dezvoltare si cercetare, va cheltui intre 100-130 milioane de euro pentru motoarele si cutiile lor de viteze, pe cand echipele mici, care nu au acelasi volum de munca de dezvoltare, vor putea avea exact aceleasi produse pentru numai 6.5 milioane de euro.

Au fost depuse eforturi majore pentru ca Formula 1 sa devina viabila, dar nu ne vom opri aici si vom face si mai mult. Nu trebuie sa schimbam ADN-ul sportul, ci showbiz-ul care il inconjoara".

Incepand din 1 martie, Dennis va fi inlocuit in functia de sef al echipei McLaren de catre actualul CEO Martin Whitmarsh. Printre castigatorii anteriori ai trofeului Palm D'Or se numara Alain Prost (1997), Michael Schumacher (2003) sau Luca di Montezemolo (2007).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru