Di Grassi, în pericol să piardă locul la Virgin Racing

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 15.10.2010
Timo Glock va concura pentru Virgin Racing şi în sezonul 2011, însă situaţia lui Lucas di Grassi este incertă din cauza numeroaselor propuneri primite de echipă.

Contractul lui Timo Glock cu Virgin Racing expiră la sfârşitul sezonului următor, iar britanicii nu au niciun motiv să se despartă prematur de pilotul german.

Situaţia este însă mai complicată în cazul lui Lucas di Grassi care, chiar dacă are opţiune de prelungire pentru 2011, ar putea pierde locul în cadrul echipei în favoarea unui alt pilot. În condiţiile în care Glock oferă un feedback consistent datorită experienţei acumulate la Toyota Racing, Virgin Racing caută un pilot cu potenţial mai mare pentru a obţine rezultate bune pe circuit.

"Avem un contract cu Glock pentru anul viitor şi o opţiune pentru di Grassi, care face o treabă foarte bună la echipă. Însă există o concurentă puternică pentru locuri pentru că nu sunt foarte multe disponibile. Din punctul de vedere al echipei, cheia este să ne asigurăm că avem amestecul potrivit şi feedback-ul tehnic potrivit pentru a merge mai departe. Vom vedea cum decurg lucrurile în săptămânile următoare", a declarat Graeme Lowdon, CEO-ul echipei Virgin Racing.

Una dintre opţiunile echipei este Jerome d'Ambrosio, care va participa la mai multe sesiuni de antrenamente în finalul acestui sezon, pentru ca echipa să identifice potenţialul acestuia.

Belgianul va participa inclusiv la sesiunea de teste dedicata tinerilor piloţi de la Abu Dhabi.

"Cred că a făcut o treabă fantastică în ambele sesiuni (n.r - la care a participat până acum). Cu siguranţă vom mai lucra cu el. Va mai participa la încă două sesiuni şi avem o jumătate de zi pentru el la Abu Dhabi", a mai precizat Lowdon.

D'Ambrosio va fi acompaniat la testele din Abu Dhabi de Luiz Razia, actualul pilot de rezervă al echipei. Din punct de vedere tehnice, Virgin Racing promite că va aduce noi update-uri aerodinamice în acest final de sezon, chiar dacă echipa se contrează în prezent pe dezvoltarea monopostului pentru 2011.

În altă ordine de idei, Virgin Racing a anunţat că producătorul de casuri Armin Strom este noul sponsor al echipei, fără să precizeze însă natura înţelegerii sau durata contractului.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru