OFICIAL: D'Ambrosio va concura pentru Virgin în 2011!

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 21.12.2010
Belgianul Jerome D'Ambrosio a fost confirmat oficial drept noul coechipier al lui Timo Glock la Virgin Racing pentru sezonul 2011 al Formulei 1.

Virgin Racing şi-a definitivat marţi linia de piloţi pentru sezonul următor al Formulei 1, după ce anterior confirmase că Timo Glock va rămâne în cadrul echipei.

Noul coechipier al germanului va fi Jerome D'Ambrosio, care a concurat pentru Virgin Racing în câteva sesiuni de antrenamente de la sfârşitul sezonului precedent.

"Sunt încântat că mi-am îndeplinit obiectivul de a ocupa un loc în Formula 1 la Marussia Virgin Racing. Când am venit la echipă în septembrie a fost aşa cum am sperat. Am avut un test dificil de efectuat deoarece concurenţa pentru acest loc a fost mare, dar în acelaşi timp m-am înţeles bine cu echipa şi am simţit că mi-am găsit casa. Mă simt foarte confortabil cu ei, sunt foarte profesionişti şi ambiţioşi şi este incitant să mă gândesc că fac parte din construcţia de viitor a echipei", a declarat belgianul.

D'Ambrosio îl înlocuieşte la Virgin Racing pe Lucas di Grassi după ce a reuşit să-i convingă pe reprezentaţii echipei că poate obţine rezultate mai bune decât brazilianul în sezonul următor.

Un alt candidat pentru ocuparea acestui loc în cadrul echipei a fost olandezul Giedo van der Garde.

D'Ambrosio va împlini 25 de ani în 27 decembrie şi va debuta anul viitor în Formula 1 după ce a concurat anterior în competiţii precum Formula Renault 1.6, Formula Renault 2.0, Euroseries 3000 sau International Formula Master. Din 2008, belgianul a concurat în GP2 Series, însă nu a reuşit să obţină rezultate semnificative.

În acelaşi timp, D'Ambrosio este membru al programului Gravity Sport Management dedicat dezvoltării tinerilor piloţi şi condus de Gerard Lopez şi Eric Boullier, şefii echipei Lotus Renault GP, fosta Renault F1 Team.

Via | Virgin Racing

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru