D'Ambrosio: "Banii, decisivi pentru contractul cu Virgin Racing"

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 23.12.2010
Jerome D'Ambrosio a admis că pachetul financiar pe care l-a avut la dispoziţie a fost decisiv pentru a semna contractul cu Virgin Racing pentru sezonul 2011.

Virgin Racing a anunţat la începutul acestei săptămâni că Jerome D'ambrosio va pilota pentru echipă în sezonul următor, datorită rezultatelor bune obţinute în ultima parte a sezonului ca pilot de rezervă, când a participat la câteva sesiuni de antrenamente.

Pilotul belgian, care va împlini 25 de ani la sfârşitul acestei luni, a recunoscut însă că banii au reprezentat un factor decisiv în decizia echipei, întrucât este sprijinit financiar de Eric Boullier, şeful Renault, prin intermediul programului Gravity dedicat tinerelor talente.

"Bineînţeles că este vorba despre talent, dar există şi un aspect comercial. Există oameni şi parteneri care lucrează cu mine în Belgia, la fel ca şi Gravity, care a lucrat întotdeauna cu mine prin Boullier. Împreună am reuşit să realizăm pachetul de care aveam nevoie pentru a fi capabili să semnăm", a declarat D'Ambrosio pentru postul de televiziune RTL Belgia.

Pilotul belgian speră să demonstreze că-şi merită locul în Formula 1 prin obţinerea unor rezultate pozitive şi crede că va avea de câştigat de pe urma experimentatului Timo Glock, coechipierul sau.

"Cel mai important lucru este să mă concentrez pe mine însumi, să învăţ ceva de fiecare dată când ies pe circuit.

Sunt norocos să îl am pe Timo Glock lângă mine, pentru că a obţinut câteva podiumuri. Acest lucru va reprezenta o experienţă valoroasă pentru mine", a mai precizat el.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • Inca unu
    Inca unu care ajunge in Formula 1 datorita banilor sau a numelui fara sa fi demonstrat nimic pana in acel moment. Si cand te gandesti ca piloti ca Hulkenberg sau di Resta raman pe dinafara.....Clar nu ne indreptam in directia corecta daca nici in sport valoarea umana nu primeaza.
    3 0
  • toreador023
    ...si inca o sa mai fie....)
    Gata, s-a terminat cu aducerea adevaratelor talente de la Formulele inferioare. Asa va fi intodeauna, mai ales la echipe de 2 lei.
    Mda... si eu speram la un moment dat, ca poate vom vedea un pilot roman in F1:)...cine stie, totusi se va gasi un potent financiar sa sustina un talent roman. Poate Tiriac se va implica la un moment dat:).
    0 0
  • Sper sa avem un pilot roman in Formula 1 dar ajuns prin valoarea sa si titlurile castigate de el nu sa platim prosteste ca el sa alerge in coada plutonului cateva curse....Deci momentan este imposibil.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru