Dubai va găzdui două sesiuni de teste înaintea sezonului 2014

de Daniel Popescu
Duminica, 28.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au ales să efectueze două sesiuni de teste pe Autodromul din Dubai în avanpremiera sezonului 2014 al Formulei 1.

Esential 3 sesiuni de teste vor avea loc inaintea sezonului 2014
Cu ocazia Marelui Premiu al Ungariei, echipele au discutat despre programul testelor de iarnă care vor precede sezonul 2014 al Formulei 1.

O primă decizie este stabilirea primei sesiuni de teste pe circuitul de la Jerez în săptămâna care va începe în 19 ianuarie, aceasta urmând să găzduiască practic primele evaluări pe pistă ale noilor motoare turbo V6 de 1.6 litri.

În plus, echipele au convenit în principiu să efectueze două sesiuni de teste pe Autodromul din Dubai cu scopul de a avea parte de o vreme mai bună decât cea caracteristică Spaniei în luna februarie. Autodromul din Dubai a fost ales în detrimentul circuitului din Bahrain şi a celui de MotoGP din Qatar, în primul rând pentru că nu face parte din calendarul Formulei 1.

Totuşi, un semn de întrebare rămâne asupra perioadei în care vor avea loc cele două sesiuni, o decizie finală urmând să fie luată în funcţie de circuitul care va găzdui prima cursă a sezonului. Iniţial s-a vehiculat ideea ca Bahrain să deschidă sezonul pentru că echipele să aibă o misiune mai uşoară din punct de vedere logistic, însă nu este exclus ca Ecclestone să păstreze Melbourne ca start al campaniei.

Via SkySports

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru