Ecclestone: "Brazilia riscă să fie exclusă din calendar în 2014"

de Daniel Popescu
Marti, 16.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că anul viitor va renunţa la tradiţionala cursă de la Interlagos dacă organizatorii nu vor îmbunătăţi condiţiile pentru fani şi echipe.

Esential 1973 este anul in care circuitul de la Interlagos a debutat in Formula 1. Cursa a fost castigata de Emerson Fittipaldi
1990 este anul din care circuitul este prezent permanent in calendarul Formulei 1
Bernie Ecclestone a dezvăluit la sfârşitul lunii aprilie că intenţionează să mute Marele Premiu al Braziliei la Rio de Janeiro începând din sezonul 2016, după expirarea contractului cu Interlagos în 2015.

Britanicul în vârstă de 82 de ani nu mai are însă răbdare să aştepte încă trei ani, motiv pentru care este pregătit să renunţe la cursa de la Interlagos chiar de anul viitor. Ecclestone este nemulţumit că organizatorii nu au îmbunătăţit facilităţile pentru fani şi echipe în ultimii ani, lucru care afectează planurile sale pentru îmbunătăţirea constantă a celorlalte circuite din calendar.

"Circuitul de la Interlagos este unul dintre cele mai bune din lume, dar facilităţile pentru public şi echipe sunt cele mai proaste din calendar.

Nu trebuie să fie ceva ca la Shanghai, dar trebuie să respecte cerinţele noastre operaţionale. Nu putem forţa alte circuite să aducă îmbunătăţiri în timp ce Interlagos rămâne la fel an de an. Nu mă aştept la schimbări în acest an, dar dacă circuitul nu este în formă nu vom merge la Sao Paulo în 2014", a declarat el.

Circuitul de la Interlagos este unul dintre cele mai bune din lume, dar facilităţile pentru public şi echipe sunt cele mai proaste din calendar.

Bernie Ecclestone
Detinator drepturi comerciale F1
Brazilia are în proiect construcţia unui nou circuit la Santa Catarina, însă este puţin probabil ca lucrările să înceapă şi să fie finalizate până în luna noiembrie a anului viitor, atunci când ar urma să aibă loc cursa. Întrebat dacă ar accepta totuşi un compromis pentru Interlagos dacă Brazilia nu ar avea nicio alternativă pentru 2014, Ecclestone a exclus din start această ipoteză.

"Nu vom folosi nici măcar vechiul asterix conform căruia cursa depinde de îmbunătăţiri.

Sunt sătul de promisiuni. Am auzit că oraşul nu va avea competiţii de fotbal înaintea Cupei Mondiale din 2014 pentru că stadionul nu este gata. Va fi la fel pentru Formula 1. Fără Interlagos şi, cine ştie, poate fără Brazilia dacă nu are niciun circuit", a adăugat el.

Via Motorsport

Comentarii (3)

  • Ce spectacol de formula 1 ?!? banul sa iasa... altceva nu-l intereseaza. Un adevarat "om"de afaceri...
    9 1
  • Prea dependenta e F1 de Ecclestone. Ar fi fost cu totul altceva daca toate hotararile s-ar lua de un consiliu format din sefii echipelor. Se pare ca echipele insa nu se gandesc la asa ceva si le plac sa arate ca oile lui Bernie.
    7 1
  • daca ar face asa ceva, dupa parerea mea ar fi greseala vietii lui sa scoata un circuit unde spectacolul este cuvantul de ordine si foarte multi campioni mondiali au fost stabiliti aici. Totusi cineva ar trebui sa se sesizeze in acest sens, s-a ajuns mult prea departe, daca o tine asa in 10 ani lumea o sa se uite la o cursa hi-tech nu la una traditionala, frumoasa la care nu te plictisesti 1 min
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru