Ecclestone: "Canada revine in calendar in 2010"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 04.08.2009
Bernie Ecclestone sustine ca Marele Premiu al Canadei va reveni in Formula 1 incepand din sezonul 2010, sugerand ca cea mai mare parte a calendarului va ramane similara cu cea din acest sezon.

Marele Premiu al Canadei a fost exclus din calendarul competitional in sezonul 2009, ca urmare a divergentelor financiare dintre organizatori si Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale.

Cu toate acestea, cele doua parti au purtat mai multe runde de negocieri pe parcursul ultimelor luni, iar britanicul in varsta de 78 de ani este convins ca echipele din Formula 1 vor ajunge pe taram nord-american in sezonul viitor.

"Ne vom intoarce in Canada in 2010, stiu ca toata lumea implicata in Formula 1 iubeste acest Grand Prix", a declarat Ecclestone, citat de publicatia elvetiana Motorsport Aktuell.

Chiar daca Montreal pare sa aiba locul asigurat in sezonul urmator, nu acelasi lucru se poate spune despre Statele Unite ale Americii, Ecclestone afirmand ca in prezent revenirea la Indianapolis nu este posibila. America de Nord reprezinta o destinatie vitala pentru echipele si constructorii din Formula 1 prin prisma vanzarilor de autovehicule inregistrate peste Ocean.

In plus, Ecclestone afirma ca India va debuta in calendarul Formulei 1 in sezonul 2011, negand posibilitatea ca acest lucru sa se petreaca anul viitor.

"Vrem sa avem o super-cursa in India, dar pentru ca totul sa fie perfect avem nevoie de mai mult timp", a explicat britanicul.

In mod obisnuit, FIA publica configuratia provizorie a calendarului Formulei 1 in luna iunie, insa acest an face exceptie de la aceasta regula. Motivul este legat de numeroasele incertitudini legate de desfasurarea curselor din Marea Britanie, Japonia si Germania, organizatorii de la Fuji si Hockenheim anuntand deja ca renunta la organizarea Marilor Premii din 2010 din cauza conditiilor economice nefavorabile.

Via | AFP

Comentarii (3)

  • curse
    Daca tine tot asa o sa avem curse in Afganistan intre doua bombardari NATO :(
    0 0
  • FLUTURI
    Bagolj tu compari Afganistan cu India scrii FLUTURI , asa ca vrei sa arati ca sti auto ,dar daca mi-ai spune ca sti ca TATA-MOTORS (producator indian ) de masini aia cu saracia aia mica ca Matizul dar care costa in versiune de baza vre-o 3 000 usd , are cat la suta din SCUDERIA FERRARI divizia F1 ? no sper sa nu te fi surprins cu intrebarea . Vezi pe nasul monopostului de anul asta de la Ferrari ce initiale gasesti?
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Tata
    Nu detin nimic din Ferrari sau Scuderia ci sunt parteneri strategici Fiat. Gasesti si pe site-ul lor informatii despre acest lucru. Iar India este o piata foarte mare si s-ar putea ca o cursa de Formula 1 sa fie benefica pentru cea mai mare piata de aur din lume. Eu nu cred dar daca o sa vizitez vre-odata India o sa-mi fac o impresie despre aceasta tara. Din ce am citit pana acum, sunt multi, saraci si tara este un dezastru, desi ei au multe regii, o istorie super bogata, orase si monumente interesante.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru