Ecclestone: "Niciun ban pentru ultima clasată începând din acest sezon"

de Daniel Popescu
Luni, 29.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a dezvăluit că ultima clasată nu va mai primi bonusul de 10 milioane de dolari începând din acest sezon, care reprezintă un sfert din bugetul echipelor mici.

Lupta pentru locul 10 în clasamentul constructorilor dintre Caterham şi Marussia va deveni mult mai intensă în acest sezon, după ce Bernie Ecclestone a anunţat că ocupanta ultimului loc nu va mai primi bonusul anual de 10 milioane de dolari.

Acesta a fost introdus în 2009 la solicitarea FIA după debutul celor trei noi echipe în competiţie, însă Bernie Ecclestone a decis acum să renunţe la el. Astfel, doar primele 10 echipe vor primi bani din drepturile TV ale Formulei 1, în condiţiile în care bugetul anual al celor de la Caterham şi Marussia este de regulă de 40-50 de milioane de dolari.

Urmareste Automarket
"Marussia nu are un acord comercial pentru că nu sunt în primii 10.
Noi plătim primele 10 echipe, asta facem. Timp de trei ani am făcut ceva diferit pentru că am avut o înţelegere cu Max (n.r - Mosley, fostul preşedinte al FIA), dar de acum înainte vom plăti doar primele 10 echipe şi asta este"
, a declarat el pentru publicaţia britanică Daily Telegraph.

Anunţul lui Ecclestone vine după ce în luna decembrie britanicul afirma că vrea ca Formula 1 să rămână cu numai 10 echipe. Tocmai de aceea, decizia ar putea fi interpretată ca o lovitură financiară intenţionata pentru a determina una dintre cele două noi echipe care mai sunt în Formula 1 să se retragă din competiţie.

Via SkySports

Comentarii (3)

  • Ce taie asta in F1 pe oamenii fara putere.. in carne vie
    21 3
  • Pai eu zic sa vedem doar zece echipe. Nu asa ar fi corect? A 11-a echipa face voluntariat?

    E pacat ca F1 sta intr-un bosorog care-si inchipuie ca se afla la conducerea lumii, dar de fapt e un intermediar al unor oameni mult mai puternici.
    4 2
  • Nu pot sa il suport pe mosul asta libidinos, dar aceasta decizie este buna. M-am saturat sa vad masini care merg ca melcul pe circuit doar sa faca figuratie.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru