Ecclestone urgentează Brazilia să modernizeze circuitul de la Interlagos

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.08.2010
Bernie Ecclestone a sugerat că Brazilia va părăsi calendarul Formulei 1 în cazul în care circuitul de la Interlagos nu va fi modernizat la standardele internaţionale.

Conform contractului semnat recent cu Bernie Ecclestone, Brazilia va face parte din calendarul competiţional al Formulei 1 cel puţin până în sezonul 2015, însă acest lucru nu l-a împiedicat pe britanicul în vârstă de 79 de ani să avertizeze că înţelegerea ar putea fi încheiată în acel an.

Deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 susţine că Interlagos este cel mai urât circuit din calendar şi i-a urgentat pe oficialii sud-americani să modernizeze pista la standardele actuale ale competiţiei, regăsite în circuitele moderne.

"Brazilia va organiza următoarea Cupa Mondială (n.r - de fotbal) şi Jocurile Olimpice, aşa că are sens. Cu mult timp în urmă, în 1972, am crezut în Brazilia şi am adus Formula 1 aici, dar nu mai pot fi chestionat de echipe în privinţa celui mai urât circuit din calendar. Viitorul depinde de îmbunătăţiri semnificative", a declarat Ecclestone pentru publicaţia braziliană Estada de Sao Paulo.

Britanicul face referire la faptul că Brazilia va găzdui Cupa Mondială de Fotbal în 2014 şi Jocurile Olimpice de Vară din 2016, exact în perioada în care actuala înţelegere cu Interlagos urmează să expire.

Interlagos şi-a câştigat însă reputaţia de circuit care decide numele noului campion mondial după ce a fost desemnat să găzduiască ultima cursă a sezonului începând din 1993.

Din 2009, acest privilegiu a revenit însă noului circuit de la Abu Dhabi.

Via | Planet F1

Comentarii (1)

  • Imbunatatirile sunt bune... Dar sunt sigur ca va fi stricat si acest circuit, va fi modern si lipsit de farmec... Se duce naibi tot spectacolul cu Ecclestone asta... sper sa renunte omul asta la F1, e jalnic, prea prost ca sa-si dea seama ca spectacolul ii intereseaza pe fani si nu luxul...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru