Rio de Janeiro ar putea găzdui cursa din Brazilia începând din 2016

de Daniel Popescu
Marti, 26.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Interlagos ar putea pierde găzduirea Marelui Premiu al Braziliei în favoarea circuitului de la Rio de Janeiro începând din 2016.

Bernie Ecclestone analizează posibilitatea de a renunţa la circuitul de la Interlagos din cauza facilitaţilor modeste comparativ cu cele din Europa şi, mai ales, din Orientul Mijlociu.

Într-un interviu acordat publicaţiei Mail on Sunday, britanicul a precizat însă că Brazilia va rămâne în calendarul Formulei 1, însă cursa ar putea fi mutată pe circuitul de la Rio de Janeiro, care a mai găzduit curse în anii '80. Mutarea ar urma să aibă loc în 2016, anul în care Rio de Janeiro va găzdui şi Jocurile Olimpice de Vară.

Urmareste Automarket
"Primarul din Rio de Janeiro mi-a spus că este posibil.
Sunt nemulţumit de Interlagos de mult timp. Este un circuit de curse grozav, dar facilităţile au mare nevoie de modernizare. Putem fi la Rio în anul Jocurilor Olimpice, dar ştiu cât de greu a fost pentru Londra să organizeze doar aceste Jocuri"
, a declarat britanicul în vârstă de 82 de ani.

Ecclestone intenţionează astfel să urmeze şi în Brazilia strategia adoptată pentru Rusia, care va debuta în calendar anul viitor cu o cursă programată la Soci, localitatea care va găzdui şi Jocurile Olimpice de Iarnă.

Comentarii (4)

  • daca face asta cred ca va fi una printre marile greseli ale lui, chiar daca nu are dotarile din orientul mijlociu si europa istoria nu se poate arunca la gunoi pentru un impediment ca asta, aici au fost castigate titluri mondiale, au fost pierdute, au avut loc momente memorabile( in special in perioada senna)
    11 0
  • dintre*
    2 2
  • andrey_1293
    Intr-adevar circuitul este unul cu istorie dar nu ma va mira daca Ecclestone schimba circuitul. A renuntat la Imola, Magny-Cours cu foarte mare usurinta, urmeaza Nurburgring, Barcelona si inca cateva asa ca nu-i va fi foarte greu cu Interlagos. Zicea intr-una din declaratii ca pe viitor vor mai fi foarte putine curse in Europa, maxim 5 daca nu ma insel, si ca el intentioneaza sa orienteze F1 catre Asia si Orientul Mijlociu, deci atat timp cat nu pleaca de la conducerea F1 cu picoarele inainte, orice este posibil din partea lui.
    3 0
  • Poate ar fi timpul ca batrinelul sa priveasca F1 la televizor...a facut multe pentru F1 dar in ultimii ani il intereseaza doar banii,iar istoria si parerile pilotilor nici nu sunt luate in seama...a scos din calendar Turcia,circuitul care este apreciat si de piloti,acum vrea sa scoata si Interlagos,mine poimine poate scoate si Spa si introduce vriun circuit dea arabilor si nui mai ramine decit sa se converteasca la islam
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru