Echipele vor imbunatatirea spectacolului in F1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.06.2009
Echipele din Formula 1 mizeaza pe o crestere a spectacolului in cadrul competitiei prin care sa satisfaca dorintele fanilor pentru imbunatatirea Marelui Circ.

Reunite sub umbrela Formula One teams Association (FOTA), echipele din Formula 1 au anuntat joi ca vor purta mai multe discutii cu Bernie Ecclestone, detinatorul drepturilor comerciale, pentru a imbunatati spectacolul din Formula 1.

Echipele intentioneaza ca spectacolul sa fie mai atragator si mai palpitant atat pentru spectatorii din tribune, cat si pentu telespectatori.

"Flavio Briatore va colabora cu detinatorul drepturilor comerciale pentru a imbunatati spectacolul acestui sport si speram sa ajungem la un acord in aceste zile", a declarat Luca di Montezemolo, presedintele FOTA si Ferrari, in cadrul unei conferinte de presa a FOTA de la Bologna (Italia).

Reprezentatii echipelor sunt nemultumiti de numarul foarte scazut de spectatori inregistrat in special la cursele din afara din Europei, dar si la curse precum cea de la Istanbul. "Ceea ce vrem este o Formula 1 si in cele din urma am obtinut asta. Vrem sa lucram pentru un spectacol mai bun, un diverstiment de calitate mai buna.

Trebuie sa discutam din nou despre sport. Dupa multi ani in care a fost presedinte, ii dorim lui Max Mosley o pensionare placuta", a adaugat Briatore, directorul sportiv al FOTA si seful echipei Renault.

"Am obtinut ceea ce vrem - o competitie cu cei mai buni piloti, cele mai bune echipe si vrem sa lucram pentru un show mai bun. Vrem sa ne asiguram ca fanii sunt alaturi de noi si ca acestia se bucura de luptele dintre piloti. In ultimele 6-7 luni au foarte multe discutii despre politica si costuri si nu cred ca astfel de subiecte sunt pe placul fanilor. Fanilor le plac spectacolul, cursele si trebuie sa vorbim din nou despre sport".

De asemenea, Martin Whitmarsh, seful echipei McLaren, spune ca echipele intentioneaza sa se bazeze in crearea spectacolului pe sugestiile primite de la fani prin intermediul unui sondaj de opinie efectuat recent. "Trebuie sa ascultam ce vor suporterii si sa ne asiguram ca raspundem cerintelor", a precizat britanicul.

Odata cu retragerea lui Mosley, un punct de atractie va fi noul presedinte al FIA.

Totusi, John Howett, presedintele Toyota, spune ca FOTA nu este interesata sa se implice in acest proces, singura cerinta a echipelor fiind ca  noul presedinte sa fie independet de echipe. "FIA este un organism independent cu propria sa constitutie. Este treaba lor pe cine numesc presedinte. Din punctul de vedere al echipelor, am dori pe cineva independent de orice echipa", a precizat Howett.

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • interesant
    interesant ce spune Howett. Cu alte cuvinte el nu aproba o eventuala candidatura a lui Jean Todt din cauza legaturilor acestuia cu Ferrari.
    0 0
  • ...
    imi place expresia pe care a folosit-o briatore: ii dorim lu mosley o pensioanre placuta
    0 0
  • @Mclaren
    todt nu mai are absolut nici o functie la ferrari...oricum este echipa lui de suflet...asta e...forza todt
    0 0
  • NeoGalaxy
    @McLaren
    Howett nici macar nu comenteaza de posibila, probabila sau eventuala candidatura a lui Jean Todt... pur si simplu descrie cum arata candidatul perfect pentru pozitia de presedinte FIA. Atata si nimic mai mult!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru