Euforie la Brawn GP dupa cursa de la Monaco

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 25.05.2009
Dubla de la Monaco ii impinge pe Brawn GP mai aproape de titlul mondial in 2009. Ross Brawn nu uita sa le multumeasca celor de la Mercedes pentru singurul motor care a castigat trei curse consecutive in epoca moderna.

Brawn GP gusta la maximum dubla din Monaco, echipa lui Ross Brawn fiind acum favorita clara la titlu in sezonul 2009 al Formulei 1.

"Victoria la Monaco este infaptuirea unui vis iar faptul ca simti ca in sfarsit ai castigat Marale Premiu iti da un sentiment incredibil. Rubens a terminat pe doi, iar o dubla pentru Brawn-Mercedes la Monaco este fantastica. In cursa, ai impresia ca tururile nu se mai termina si simti ca barierele din metal de pe margine se apropie de tine pe masura ce te apropii de final. Insa, in ultimele tururi, am fost capabil sa ma relaxez si sa traiesc clipele din final", spune Jenson Button, care la Monaco si-a adjudecat a cincea victorie din sase posibile in acest an.

Britanicul explica si gestul sau de la final, cand a coborat din masina si a sprintat spre podium pe pista, salutand din mers spectatorii: "Cand am terminat cursa, am iesit din cockpit si am alergat spre podium. A fost un gest spontan, insa pe drum mi-am dat seama ca e un drum destul de lung. Insa a fost incredibil sa primesc o astfel de primire din partea fanilor si sper ca acestia s-au bucurat pentru victoria echipei", a continuat Button.

Colegul lui Button, Rubens Barrichello, sustine ca startul a fost cheia "dublei" Brawn GP, brazilianul reusind sa il depaseasca imediat dupa aparitia luminilor verzi pe Kimi Raikkonen.

"O noua dubla a noastra este incredibila. Am avut un start foarte bun pentru ca am ales pneurile corecte si am putut sa trec de Kimi si sa ma instalez in spatele lui Jenson. Ritmul meu a fost foarte bun, insa faptul ca am stat foarte aproape de Jenson mi-a afectat echilibrul aerodinamic si pneurile din spate s-au ros destul de repede, astfel ca am pierdut mult timp pe parcurs. Strategia ne-a permis sa imi pstrez insa locul secund. Sunt inca in lupta, incerc sa adun cat mai multe puncte in timp ce il imping din spate pe jenson cat de mult pot", a spus Barrichello.

Seful echipei, Ross Brawn, lauda pilotii, echipa de mecanici de la pitstop-uri si motorul Mercedes. "Rubens a avut un start foarte bun, insa neurile sale spate au inceput sa se uzeze din cauza faptului ca a stat foarte aproape de Jenson. Din pacate, asta i-a compromis sansele de a lupta pentru victorie, insa a facut o treaba excelenta tinandu-l pe Kimi in spate si aducand maximul de puncte posibile in lupta pentru titlu. Marele Premiu de la Monaco este o cursa incredibil de speciala iar o victorie aici inseamna mult pentru toata lumea: mecanici, ingineri, componenti ai echipei.

Vreau sa le aduc multumiri speciale celor de la Mercedes-Benz, care ne-au pus la dispozitie un motor care a castigat trei curse consecutive, un record in epocamoderna a Formulei 1", a spus Brawn dupa cursa.

Comentarii (5)

  • ora aparitie stire
    presupun ca ora de 10:17 este cea la care ati scris articolul. El a aparut pe site acum 2-3 minute. De ce nu apare ca ora cea efectiva cand apare pe site?
    0 0
  • Sursa
    care este sursa articolului?
    0 0
  • sursa
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/75603
    0 0
  • o mica greseala
    "Rubens a avut un start foarte bun, insa neurile"....(pneurile)
    0 0
  • victorie brawn gp
    In opinia mea Jenson Button este un pilot de mare valoare, atat doar ca masina nu l-a ajutat pana acum. merita din plin sa fie campion mondial anul acesta, iar eu sunt sigur ca Ross Brawn va face tot posibilul sa il ajute sa ia campionatul. De altfel si Ross Brawn este un inginer exceptional ! Felicitari intregii echipe Brawn GP!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru