F1 Abu Dhabi: Max Verstappen, pole în fața lui Sergio Perez! Charles Leclerc, pe locul 3

de Tiberiu Safta
Sambata, 19.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a obținut un nou pole position în etapa din Abu Dhabi, ultima rundă a sezonului de Formula 1 din 2022. El va pleca în fața principalilor săi rivali din acest sezon, Sergio Perez și Charles Leclerc.

Formula 1 a ajuns în cea de-a 22-a și ultima etapă din acest sezon, programată la Abu Dhabi. Înaintea ultimei curse din acest an, Max Verstappen și-a adjudecat cel de-al 7-lea său pole din acest sezon cu un timp de 1:23.824 pe tur. Olandezul de la Red Bull este singurul pilot care a coborât sub timpul de 1 minut și 24 de secunde pe tur.

Imediat în spatele lui Verstappen este chiar coechipierul său, Sergio Perez. Pilotul mexican a fost mai lent cu două zecimi față de olandez, dar va pleca în fața principalului său rival pentru locul 2 în clasamentul piloților, Charles Leclerc. Monegascul de la Ferrari se află pe locul 3, la doar 4 sutimi de secundă în spatele lui Perez, iar pe locul 4 se află coechipierul său, Carlos Sainz Jr. Spaniolul a stabilit un timp mai lent cu o zecime și jumătate de secundă față de Leclerc.

În spatele Scuderiei se află cei de la Mercedes, câștigătorii etapei din Brazilia. Lewis Hamilton pleacă de pe locul 5, în fața lui George Russell, pe locul 6.

Locul 7 este ocupat de Lando Norris pentru McLaren, unde va fi acompaniat de către Esteban Ocon, pe locul 8.

Sebastian Vettel va pleca de pe locul 9 în ultima sa cursă ca pilot de Formula 1. Fostul său coechipier, Daniel Ricciardo, a stabilit al 10-lea timp în calificări. Însă, pilotul australian de la McLaren are o penalizare de 3 poziții pe grilă, o consecință a incidentului cu Kevin Magnussen în etapa din Brazilia. Astfel, Ricciardo va ocupa locul 13 pe grilă în ultima sa cursă înainte de o pauză de cel puțin un sezon.

Penalizarea lui Ricciardo îl aduce pe Fernando Alonso pe locul 10, în ultima sa cursă pentru Alpine. Pe locul 11 este Yuki Tsunoda, în fața lui Mick Schumacher pe 12. Pilotul german va lua ultimul său start pentru Haas înainte de a fi înlocuit de Nico Hulkenberg în sezonul viitor.

Clasamentul după ultima sesiune de calificări din acest sezon este completat de: Lance Stroll (14), Zhou Guanyu (15), Kevin Magnussen (16), Pierre Gasly (17), Valtteri Bottas (18), Alex Albon (19) și Nicholas Latifi (20).

Marele Premiu din Abu Dhabi va avea loc duminică de la ora 15, ora României.

via Formula 1

Comentarii (4)

  • Formula 1 a poluării

    Sadic.... nu uităm cu jind, admirativ, la exact ceea ce ne distruge
    2 24
  • Sa mori tu...
    7 1
  • Mike, păi şi tu te uiţi? EEEEE, credeam că te uiţi doar la formula E
    6 1
  • Nici la formula E nu se uita, ca trebuie sa dea la manivela pt curent electric. Si stie ca monoposturile sunt transportate tot cu camioane si avioane. Pe aici nu a explicat exact cum intra ca sa nu polueze (cum are net, calculator si telefon "verzi")
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru