Ferrari a primit cei mai mulţi bani pentru sezonul 2014, deşi a ocupat doar locul 4 la constructori

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari este echipa care a avut cele mai mari venituri în Formula 1 în sezonul 2014, în ciuda faptului că a terminat doar pe locul patru în clasamentul constructorilor.

Esential 164 de milioane de dolari a obtinut Ferrari in sezonul 2014
Publicaţia britanică Autosport a intrat în posesia unui document oficial care dezvăluie sumele de bani primite de echipe de la Formula One Management (FOM) pentru sezonul 2014 al Formulei 1.

Echipele primesc 50% din sumele atrase de FOM din taxele plătite de organizatorii curselor, drepturile TV şi publicitatea pe circuit în funcţie de poziţia ocupată în clasament, iar alţi 15% ajung la Ferrari, Red Bull, Mercedes, McLaren şi Williams în funcţie de negocierile directe cu Bernie Ecclestone.

Datorită statutului privilegiat pe care îl are în Formula 1, Ferrari a obţinut în 2014 venituri de 164 de milioane de dolari, dintre care 97 de milioane au provenit din acordul separat cu Ecclestone. Aceasta este cea mai mare sumă obţinută de o echipă pentru sezonul precedent, în ciuda faptului că Scuderia a ocupat doar locul patru în clasamentul constructorilor.

Red Bull Racing a primit 156 de milioane de dolari, în timp ce Mercedes este doar pe locul trei în acest top cu 126 de milioane de dolari, deşi a dominat sezonul cu autoritate.

O altă discrepanţă majoră apare între McLaren şi Force India. Deşi au fost despărţite de o singură poziţie, McLaren a obţinut 98 de milioane de dolari, iar Force India doar 60.

Via Autosport

Comentarii (5)

  • Bernie Ecclestone este un infractor
    15 6
  • Acordul privilegiat il are Ferrari de mult timp (ca fara Ferrari F1 nu mai e F1 cica). Mereu a primit mai mult, inclusiv atunci cand se vaitau unii ca RBR este favorizata; acum nu le mai convine ca nu mai e Chipesu la Ferrari
    9 11
  • pentru MIRCEA
    vezi ma ce inseamna FERRARI...asta iti tot ziceam..fara FERRARI McLADA ta nu exista cum nu exista F1 fara FERRARI....
    4 1
  • danploiesti
    Este normal ca Ferrari sa primeasca cei mai multi bani avand in vedere istoria precum si performantele de-a lungul timpului precum si numarul de fani.F1 fara Ferrari e moarta,
    6 1
  • qwerty
    Ferrari nu este favorizata dpdv al regulamentului. Daca ar fi favorizata, atunci nu ar fi interdictia cu testarea. Ferrari are circuitul Fiorano in curtea fabricii si poate testa zi si noapte daca ar avea voie.

    Interdictia cu testarea a fost introdusa pentru a opri era Schumacher care dauna sportului. Si a functionat.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru