FIA încalcă propriul regulament pentru Coreea de Sud

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.09.2010
FIA încalcă propriul regulament pentru a permite Coreei de Sud să găzduiască cursa programată în luna octombrie.

Organizarea Marelui Premiu al Coreei de Sud rămâne în continuare incertă, în ciuda asigurărilor date de oficiali că lucrările de construcţie vor fi încheiate la timp.

Organizatorii au anunţat că inaugurarea circuitului din apropiere de Seul va avea loc în 5 septembrie, atunci când Karun Chandhok va efectua o demonstraţie la volanul unui monopost Red Bull. Cu toate acestea, o sursă din cadrul FIA susţine că, în actualul stadiu de construcţie al circuitului, există şanse minime ca acest eveniment să aibă loc.

Mai mult decât atât, jurnalistul Adam Cooper susţine că FIA îşi încălcă propriul regulament pentru a permite Coreei de Sud să organizeze cursă din acest an.

Potrivit Anexei O din Codul Sportiv Internaţional, ultima inspecţie a circuitului trebuie să aibă loc cu 90 de zile înainte de desfăşurarea Marelui Premiu sau cu 60 de zile înainte de evenimentele internaţionale, precum cursele de Formula 1. În condiţiile în care Marele Premiu al Coreei de Sud va începe în 22 octombrie, ultima inspecţie ar fi trebuit să aibă loc în 21 iulie sau, în cel mai rău caz, în 21 august.

Cu alte cuvinte, circuitul ar fi trebuit finalizat în totalitate cel târziu în 21 august, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Conform regulamentului, acest lucru ar fi trebuit să conducă la anularea Marelui Premiu al Coreei de Sud şi anularea ediţiei programate pentru 2011, ca pedeapsă pentru eşec. Totuşi, alături de Bernie Ecclestone, FIA are tot interesul de a menţine Coreea de Sud în calendar în acest sezon, în special datorită implicaţiilor de natura comercială, anularea unei curse urmând să apară ca un eşec din punct de vedere al marketingului.

Via | Adam Cooper

Comentarii (2)

  • karun vs rbr
    Ce legatura are Karun Chandhok cu monopostul Red Bull???
    3 0
  • rayn380
    karun
    a facut parte din programul RBR de dezvoltare si promovare a tinerelor talente catre sporturile cu motor. Karun va pilota pentru prima oara pe acest circuit actualul monopost RB6, in detrimentul lui Weber sau Vettel, pentru a se elimina speculatiile cum ca unul din cei doi piloti titulari ai RBR, vor dobandi ceva cunostinte despre acest circuit, inaintea competitorilor. Anyaway, a mai fost o stire acum ceva timp, prin care se anunta aceasta demonstratie, iar in cadrul acelui articol, s-a lamurit legatura dintre Chandok si RBR. Numai bine!!!
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru