Force India analizeaza o posibila retragere din F1

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 19.06.2009
Vijay Mallya a sugerat vineri ca Force India va analiza prezenta in Formula 1 in sezonul 2010 dupa ce constructorii au decis sa organizeze o competitie separata.

Alaturi de Williams, Force India a fost singura echipa din actualul pluton al Formulei 1 care a depus o cerere neconditionata de inscriere pentru sezonul viitor.

Competitia a fost aruncata insa in haos dupa ce celelalte 8 echipe au anuntat ca vor organiza o competitie paralela dupa ce negocierile cu FIA pe tema regulamentului tehnic au esuat. In acest context, seful Vijay Mallya a sugerat ca Force India si-ar putea schimba punctul de vedere in urma evenimentelor din acest weekend, ceea ce ar putea duce la retragerea din competitie.

"In acest moment, Force India este confirmata ca echipa inscrisa in sezonul 2010 al Formulei 1 si asteptam sa vedem ce se intampla pe parcursul weekendului. Pana cand se va identifica o directia clara nu dorim sa mai facem niciun alt comentariu", a precizat Mallya in cadrul unui comunicat de presa.

Indianul a explicat ca a inscris team-ul neconditionat in sezonul 2010 doar din considerente comerciale, crezand ca in clee din urma FOTA si FIA vor ajunge la o intelegere.

"Am fost complet deschisi si transparenti cu FOTA.

Am impartit obligatiile legale si comerciale care au necesitat inscrierea neconditionata a echipei Force India in sezonul 2010. Cred ca transparenta cu care am actionat a fost apreciata de FOTA, dar ei au ales sa ne suspende, la fel ca si pe Williams. Intotdeauna am sperat ca va fi un compromis intre FOTA si FIA, dar la miezul noptii am fost notificat de FOTA despre decizia lor, care deja pare sa se indrepte spre un campionat separat. Acest lucru este foarte trist si dezamagitor", a mai precizat Mallya.

Pana in acest moment, oficialii echipei Williams nu au facut niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Via | Force India

Comentarii (2)

  • ...
    mai bine s-ar alatura si ei la fota...sa faca parte din competitia paralela
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Force India
    Ei erau fortati de niste contracte mai ales ca... au tot incercat sa se intoarca in Force India imediat ce au fost dati afara. Au avut o gandire exact opusa de Williams care este cu capul in pamant.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru