FOTA solicita ajutorul Consiliului Mondial

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.06.2009
FOTA a solicitat ajutorul Consiliului Mondial al FIA pentru a rezolva urgent criza din Formula 1 care pune in pericol viitorul competitiei.

FIA a publicat vineri lista echipelor participante in sezonul 2010 al competitiei, fara ca echipele FOTA sa ajunga la un consens cu forul mondial pe tema regulamentului tehnic pentru anul viitor.

Chiar daca Ferrari, Red Bull si Toro Rosso au fost acceptate fara conditii, FIA a avertizat ca McLaren, BMW-Sauber, Renault, Toyota si Brawn GP trebuie sa renunte la conditii pana pe 19 iunie, in caz contrar urmand sa nu participe in sezonul 2010.

Intrucat actuala criza din Formula 1 este inca departe de a se incheia, FOTA a solicitat ajutorul Consiliului Mondial al FIA si al Senatului FIA pentru a rezolva divergentele dintre cele doua parti. "Toate echipele sunt unite in privinta ingrijorarilor referitoare la situatia prezenta si sunt extrem de ingrijorate de criza prin care trece Formula 1, o criza care se pare a fost generata de la sine. Echipele doresc sa gaseasca o solutie rapida la aceasta situatie, dar in cazul in care acest lucru nu va fi posibil acestea vor trebui sa gaseasca solutii alternative care sa le protejeze", se arata in scrisoarea FOTA trimisa Consiliului Mondial al FIA.

Cu alte cuvinte, FOTA avertizeaza ca echipele vor parasi Formula 1 si vor concura in alte competitii in cazul in care cerintele formulate anterior nu vor fi respectate.

De asemenea, echipele au anuntat ca vor avea mai multe intalniri pe parcursul urmatoarei saptamani pentru a gasi o rezolvare la aceasta problema.

"Intr-o ultima incercare de a rezolva aceasta criza, mai multe intalniri sunt programate pentru urmatoarele sapte zile.

Solicitam ajutorul vostru pentru a ne asigura ca prin aceste intalniri vom ajunge la o solutie care sa permita competitorilor sa continue in acest sport si o stabilitate care sa asigure stabilitatea si viitorul Formulei 1".

FOTA a reafirmat dorinta de a semna un nou Acord Concorde cu FIA si cu detinatorul drepturilor comerciale ale competitiei, sustinand ca prin acest demers vor agaranta prezenta in Marele Circ pana in 2012. "Am cerut ca FIA sa se alature FOM (n.r - Formula One Management, detinatorul drepturilor comerciale) si echipelor pentru a semna o noua intelegere care sa aduca stabilitate sau, alternativ, sa ajungem la o intelegere bilaterala intre echipe si FIA. Vrem sa confirmam ca echipele sunt pregatite sa garanteze participarea in campionat pana in 2012. Acest lucru elimina neintelegerile legate de faptul ca anumite echipe vor parasi sportul", se mai precizeaza in scrisoarea FOTA.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • mda...
    o ultima sansa...sa se infiinteze un nou sport echivalent cu f1 si cu toate tehnicile...sa-si faca propria competitie....toate marile echipe...ferrari, mclaren, renault, toyota, williams, brawn, red bull, toro rosso, force india, bmw..atat..si sa-si faca propriile reguli
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Brawn si Force India
    Nu prea sunt la mari echipe :) Dar sincer... decat... aia cu nume de vedeta porno, aia cu nume de suc... speram totusi sa vina Prodrive si altii de genul asta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru