Frank Williams, premiat pentru cariera din Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 20.12.2010
Frank Williams a primit un premiu pentru performanţele obţinute în Formula 1 în ciuda accidentului de maşina suferit în 1986.

Postul britanic de televiziune a găzduit în weekend evenimentul "Personalitatea Anului în Sport", iar unul dintre câştigători a fost Frank Williams.

Britanicul a fost recompensat cu premiul Helen Rollason pentru "performanţe incredibile obţinute în ciuda nenorocirilor", prin care îi sunt recunoscute titlurile mondiale cucerite în Formula 1 în ciuda accidentului de maşina suferit în 1986 care l-a imobilizat într-un scaun cu rotile.

"A fost o călătorie grozavă, una pe care mi-ar plăcea să o fac din nou dacă aş fi fost mai tânăr. Nu aş încerca şi nu aş face nimic diferit, cu excepţia faptului că aş încerca să evit accidentele", a declarat britanicul în vârstă de 68 de ani.

Williams a cucerit 7 titluri mondiale la piloţi şi 9 titluri la constructori, echipa sa fiind pe locul 3 într-un clasament all-time al Formulei 1, în spatele celor de la Ferrari şi McLaren.

Premiul Helen Rollason este acordat anual în memoria Helenei Rollason, fosta prezentatoare la BBC, care a murit de cancer în 1999 la vârsta de 43 de ani.

Via | BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru