Schumacher a câştigat peste 800 de milioane de dolari în Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 09.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Michael Schumacher a obţinut venituri de 810 milioane de dolari pe parcursul carierei sale în Formula 1, în timp ce Ron Dennis este cel mai bogat şef de echipă.

Esential 810 milioane de dolari a castigat Michael Schumacher in Formula 1
218 milioane de dolari este averea celui mai bogat sef de echipa din Formula 1, Ron Dennis
2.5 miliarde de dolari are Bernie Ecclestone in conturile bancare
Publicaţia britanică Sunday Times a publicat lista celor mai bogaţi sportivi din lume, iar Michael Schumacher ocupă prima poziţie în clasamentul piloţilor care au concurat în Formula 1.

Septuplul campion mondial a acumulat o avere de 810 milioane de dolari pe parcursul carierei sale în Formula 1 şi ocupă locul doi în clasamentul general al sportivilor, fiind învins doar de jucătorul de golf Tiger Woods, care are o avere estimată la 889 de milioane de dolari.

Dintre piloţii care activează în prezent în Formula 1, cel mai bogat este Fernando Alonso cu 179 de milioane de dolari, urmat de Kimi Raikkonen cu 164 de milioane de dolari.

Piloţii britanici nu s-au bucurat de acelaşi succes la bani, întrucât Lewis Hamilton a obţinut până în prezent 94 de milioane de dolari, cu trei milioane de dolari mai mult decât fostul său coechipier de la McLaren, Jenson Button.

În clasamentul personalităţilor care au îndeplinit sau îndeplinesc funcţia de şef de echipă, topul este condus de Ron Dennis de la McLaren cu 218 milioane de dolari, urmat de Frank Williams de la Williams cu 179 milioane de dolari şi Ross Brawn de la Mercedes cu "numai" 156 de milioane de dolari.

Deloc surprinzător, niciunul dintre piloţii sau şefii echipelor nu a reuşit să câştige mai mulţi bani în Formula 1 decât Bernie Ecclestone, reprezentantul fondului de investiţii CVC Capital Partners care deţine drepturile comerciale ale competiţiei. Britanicul în vârstă de 82 de ani are o avere estimată la 2.5 miliarde de dolari, în condiţiile în care în 2009 a pierdut o treime din valorea contului bancar după ce a divorţat de Slavica Ecclestone.

Via F1Speedwriter

Comentarii (6)

  • Cred ca pentru ei nu conteaza banu, atat timp cand au in sange competitia.
    10 11
  • Ala care a dat unlike nu cred ca a inteles la ce m-am referit, ori este greu de cap.
    9 11
  • Ori sunt mai inteligenti ca tine. Tu pari foarte batut in cap.
    4 11
  • dar hamilton de ce a venit la mercedesAmg
    4 3
  • @Pentru x man
    Asta este numai parerea ta aberanta. Esti total pe dinafara subiectului .
    1 1
  • Credeti ca pentru Senna au contat banii sau competitia ???.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru