Galerie foto: A doua zi de teste de la Jerez în 10 imagini sugestive

de Daniel Popescu
Marti, 03.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Defecţiunile tehnice şi ploaia de pe final au permis fotografilor să obţină câteva imagini sugestive din cadrul celei de-a două zile de teste de pe circuitul de la Jerez.

Opt dintre cele nouă echipe de Formula 1 au continuat luni pe circuitul de la Jerez pregătirile premergătoare noului sezon. După entuziasmul general de duminică, ziua de luni a oferit şi primele momente mai puţin plăcute inclusiv pentru echipele de top, care nu au fost ocolite de diverse defecţiuni tehnice.

▶ Ferrari - Sebastian Vettel şi-a îndeplinit cu succes misiunea de a evalua diverse setările ale noului monopost, dar şi de a testa efectiv pneurile. Germanul a verificat inclusiv pneurile intermediare după începerea unei ploi slabe spre finalul sesiunii. "Este prea devreme să dăm un verdict asupra nivelului real al monopostului, dar aş spune că avem o bază bună de plecare. Aplauzele de la finalul sesiunii? Ei bine, toate lumea a fost mulţumită că am reuşit să concurăm chiar şi pe ploaie fără să se întâmple nimic rău".

Business as usual pentru Sebastian Vettel

▶ Sauber - Pentru a doua zi consecutiv, Sauber a ocupat locul doi în clasament, de data aceasta prin Felipe Nasr. Una dintre ipoteze este că elveţienii folosesc foarte puţin combustibil cu unicul scop de a ocupa o poziţie fruntaşă pentru a atrage sponsori. Cert este ca echipa nu a întâmpinat nicio defecţiune tehnică pe parcursul zilei. "M-am obişnuit cu sistemele, cu procedurile şi cu caracteristicile monopostului", a explicat la final Nasr.

Miza pe timpi

▶ Williams - Valtteri Bottas s-a concentrat pe obţinerea unor date aerodinamice în cursul dimineţii înainte de a verifica integritatea sistemelor în cursul după-amiezii, iar noul monopost FW37 nu a avut niciun fel de defecţiune tehnică.

Sponsorizat de Rexona, Bottas a pilotat curat pe tot parcursul zilei

▶ Mercedes - Uneori, soarele apune şi pe strada Mercedes: echipa a suferit o scurgere la lichidul de frână în momentul în care Lewis Hamilton se pregătea să intre la boxe, astfel că a renunţat la ultimele două ore de teste, dar chiar şi aşa a parcurs cele mai multe tururi.

"Monopostul se simte la fel ca cel de anul trecut. Un pic mai multă forţă de apăsare aerodinamică, dar altfel se comportă în exact acelaşi mod", au fost cuvintele prin care britanicul a caracterizat maşina.

Uneori, soarele apune si pe strada Mercedes

▶ Toro Rosso - A doua echipă Red Bull nu a ieşit cu aproape nimic în evidenţă, poate şi pentru că nu a întâmpinat probleme tehnice. Max Verstappen s-a concentrat în special pe verificarea stabilităţii monopostului.

Un cadrul elocvent cu Max Verstappen pentru atmosfera de la Jerez

▶ Lotus - Lotus a efectuat luni primele tururi cu noul monopost şi s-a concentrat pe fiabilitate. Echipa a pierdut timp cu înlocuirea unor componente, dar Pastor Maldonado este impresionat de comportamentul monopostului cu motor Mercedes. "Arăta complet diferit de ce am avut anul trecut în privinţa fiabilităţii şi a modului în care lucrează pachetul. Este un alt monopost. Nu este o evoluţie a ceea ce am avut anul trecut. Va avea un impact major asupra pilotului şi sper că şi în privinţa performanţelor", a explicat venezueleanul.

Lotus a inaugurat cu succes noul monopost

▶ McLaren - După cele şase tururi parcurse duminică de Fernando Alonso, Jenson Button a efectuat doar cinci tururi luni înainte de apariţia unor noi probleme la motor. Honda a refuzat să dezvăluie natura exactă a acestora, însă susţine că defecţiunea a fost remediată. "A fost o nouă zi provocatoare, dar simţim că am remediat principala problemă care a afectat parcursul nostru în primele două zile ale testului", afirmă Yasuhisa Arai, şeful de motorsport al Honda.

McLaren a petrecut ziua mai mult in garaj

▶ Red Bull - Daniil Kvyat nu a efectuat niciun tur cronometrat după ce avariat unica aripa faţă disponibilă pentru monopostul RB11.

El a ieşit în decor şi a atins uşor glisierele de protecţie pentru că schimba unele setări pe volan. În schimb, a efectuat 18 tururi încheiate de fiecare dată la boxe cu scopul de a evalua motorul Renault. "Astfel de lucruri se întâmplă, iar acum s-a întâmplat la momentul nepotrivit. Sincer să fiu, a fost peste puterile mele. Nu pierzi în fiecare zi volanul în turul de ieşire de la boxe. A fost unul dintre cele mai mici incidente, dar unul dintre cele mai costisitoare", a explicat rusul.

Un taur alb-rosu fara aripa fata

▶ Vremea - ploaia a încurcat planurile echipelor în ultimele două ore ale sesiunii, însă Vettel, Verstappen şi Button s-au numărat printre piloţii care au ieşit pe circuit cu pneuri intermediare.

Ploaia a incurcat planurile echipelor

▶ Camuflaj la apus - Aproape de apusul soarelui, camuflajul inedit al celor de la Red Bull Racing nu mai iese atât de bine în evidenţă. 

O noua zi de teste a ajuns la final

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru