Glock va fi pilot numarul 1 la Virgin Racing

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.01.2010
Timo Glock a dezvaluit ca a decis sa semneze cu Virgin Racing dupa Marele Premiu al Japoniei din 4 octombrie si a confirmat ca este pilotul numarul 1 al echipei.

Timo Glock a semnat un contract cu Virgin Racing la jumatatea lunii noiembrie, la numai cateva zile dupa ce Toyota, echipa pentru care a concurat in ultimii ani, si-a anuntat retragerea din competitie.

Cu toate acestea, germanul a dezvaluit ca avea locul asigurat pe grila de start a sezonului 2010 inca de la incheierea Marelui Premiu al Japoniei din 4 octombrie, intrucat demarase deja negocierile cu Manor GP, numele initial al celor de la Virgin Racing.

"Am realizat timpuriu ca nu exista niciun viitor pentru mine la Toyota, asa ca am inceput devreme sa caut alternative si trebuie sa spun ca instinctul nu m-a lasat la greu. Am inceput sa negociem cu Virgin la scurt timp dupa Marele Premiu al Japoniei. Probabil ca in mintea mea eram pregatit sa concurez pentru alta echipa inca de la Suzuka. Iar cand am primit invitatia de a vizita fabrica, a devenit evident ca erau foarte seriosi in prinvinta planurilor pentru F1. Am avut sentimentul ca acesta ar putea fi locul meu pentru 2010", a declarat germanul in cadrul unui interviu acordat site-ului oficial la Formulei 1.

Totodata, Glock a precizat ca in momentul in care a decis sa negocieze cu Virgin nu stia nimic despre intentia celor de la Toyota de a se retrage din competitie.

Germanul a confirmat ca Virgin i-a garantat statutul de pilot numarul 1 in cadrul echipei, astfel ca provocarea de a pilota la noua sa echipa este cu atat mai mare.

"Unul dintre motivele pentru care am ales Virgin a fost acela ca mi s-a promis ca voi fi numarul 1 si ca echipa va fi structurata in jurul meu. Va fi o experienta complet noua pentru mine. In aceasta privinta trebuie sa spun ca am invatat foarte mult la Toyota pe parcursul anilor si ma simt pregatit pentru aceasta provocare", a mai precizat el.

Coechipierul lui Glock in primul sezon va fi brazilianul Lucas di Grassi, iar obiectivul declarat al celor de la Virgin Racing este sa fie cea mai buna dintre noile echipe inscrise in Formula 1.

Via | Formula1.com

Taguri: Glock, Virgin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru