Grosjean, penalizat cu 10 poziţii pe grila de la Montreal

de Daniel Popescu
Luni, 27.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Romain Grosjean va fi penalizat cu 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei pentru producerea incidentului cu Daniel Ricciardo în cursa de la Monaco.

Esential 10 pozitii pe grila de start este penalizarea primita de Romain Grosjean pentru Marele Premiu al Canadei
Romain Grosjean a avut parte de un weekend dificil în Marele Premiu al statului Monaco, care a culminat cu accidentul provocat în turul 62 după ce anterior avusese parte de incidente şi în antrenamentele de joi şi sâmbătă.

Pilotul echipei Lotus l-a lovit din spate pe Daniel Ricciardo la ieşirea din tunel,  cei doi piloţi au fost nevoiţi să abandoneze, iar Safety Car-ul a intrat pe pistă pentru ca numeroase componente rezultate în urma impactului să fie curăţate de pe pistă.

Considerat vinovat pentru producerea incidentului, francezul a primit o penalizare de 10 poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Canadei de peste două săptămâni, astfel că şansele sale de a termina în puncte la Montreal s-au diminuat drastic.

Şi coechipierul său Kimi Raikkonen a fost nevoit să se prezinte în faţa comisarilor de cursă după ce a depăşit viteza maximă permisă atunci când maşina de siguranţă s-a aflat pe circuit. Totuşi, finlandezul a scăpat de penalizare şi a primit doar o mustrare scrisă pentru fapta sa, astfel că şi-a păstrat locul 10 obţinut pe circuit.

Via FIA

Comentarii (1)

  • Accidentul asta seamana foarte mult cu cel al lui Schumi de anul trecut din Singapore. Anul trecut tot 10 locuri penalizare a primit pentru fapta sa.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru